S CLAAS je pametno kmetovanje preprosto.

Digitalizirano kmetijstvo s CLAAS.

Delo na polju je osnova vašega dela. Vendar kmetovanje vključuje tudi pisarniško delo, kot sta načrtovanje in dokumentiranje. S strojno in programsko opremo za pametno kmetovanje CLAAS povežete vaše stroje z vašo kmetijo, avtomatizirate svojo dokumentacijo in se odlično pripravite na precizno kmetovanje. Tehnika določa položaj vaših strojev, prikazuje porabo obratovalnih sredstev, evidentira vaše podatke o žetvi, opravlja dela z dokumentacijo in vam pokaže potenciale za optimizacijo. Tako lahko prihranite veliko časa, dragocene vire in seveda tudi denar.

Prenesi letak »Digitalne rešitve«

S pametnim kmetovanjem dosežete več.

Dolgo časa je kmetijstvo poganjal tehnološki napredek na področju kmetijskih strojev. Vendar pa danes ne gre več le za največjo donosnost, temveč za merljivo učinkovitost, natančno uporabo obratovalnih sredstev in prilagajanje novim izzivom. Ti vključujejo povečano povpraševanje po kmetijskih produktih, pomanjkanje usposobljenih delavcev, naraščajoče stroške in spreminjajoče se podnebne razmere. Pametno kmetovanje ima rešitve za vse našteto.

Pametno kmetovanje pomeni uporabo sodobne informacijske tehnologije v kmetijstvu, digitalizacijo vaše kmetije in avtomatizacijo določenih področij. Z aplikacijami za pametno kmetovanje lahko kot kmet s pomočjo senzorjev, satelitske tehnike in vgrajenih sistemov znižate stroške, povečate donos in zmanjšate količino pisarniških del. Poleg tega vam pametno kmetovanje pomaga tudi pri trajnostnem gospodarjenju.

Uporaba senzorjev in satelitov vam omogoča, da ste na polju čim bolj natančni. Z rešitvami, kot je GPS PILOT CEMIS 1200 CLAAS, so vaši stroji pripravljeni za ti. precizno kmetovanje, denimo pri uporabi vaših določenih voznih poti in ustvarjenih zemljevidov v aplikaciji. Na ta način preprečite prekrivanje in nepravilnosti.

Prihranite stroške in povečajte učinkovitost s pametnim kmetovanjem.

Pametni stroji in naprave lahko kmetijam omogočijo prihranek stroškov in prilagoditev na prihodnost.

Spoznajte pametno kmetovanje

CLAAS connect:
Vse povezano, vse na enem mestu.

Predstavitev: Z brezplačno aplikacijo CLAAS connect so zbrani vsi stroji CLAAS v eni aplikaciji.

Več o CLAAS connect

Čista natančnost s CEMIS 1200

Neprekosljiva natančnost

Odkrijte CEMIS 1200

CLAAS connect – združuje ljudi in stroje.

S pametnim kmetovanjem povežete pisarno in polje.

Z aplikacijami za telemetrijo stalno poteka izmenjava podatkov med pisarno in vašimi stroji, na primer s TELEMATICS družbe CLAAS. Na ta način samo z eno digitalno aplikacijo povežemo vse stroje – tudi pri mešanih voznih parkih.

S povezavo vašega sistema za upravljanje kmetije zagotovite, da so vsi postopki, od označevanja terena, kontrole vegetacije na vaših poljih do gnojenja in žetve na voljo na enem mestu.

Senzorji, avtomatizacija in povezovanje vam olajšajo dolgoročno gospodarno načrtovanje. Vaši stroji stalno avtomatizirano zbirajo podatke. Zato je mogoče analizirati pretekle setve, gnojenja in žetve, da se boste lahko v bodoče odločali bolje.

Odkrijte, kaj vse je mogoče.

Krmilni sistem GPS PILOT CEMIS 1200.

Z GPS PILOT CEMIS 1200 vam je vse leto omogočeno precizno kmetovanje, ki je prilagojeno prihodnosti, varčno in preprosto. CEMIS vas pri tem celovito podpira – pri obdelavi tal, setvi, gnojenju, negi in žetvi. S samodejnim določanjem voznih poti bo vaš stroj deloval kot na tirnicah.

Na stran s produkti

Optimiziranje stroja s CEMOS.

CEMOS je vaš inteligentni spremljevalec v stroju, ki iz njega izvleče najboljše. Sistem za optimizacijo stroja vedno predlaga točno tiste nastavitve za vaš traktor, kombajn ali silažni kombajn, ki jih najbolj potrebujete – za največjo učinkovitost ali zmogljivost. Na ta način sistem zmanjšuje zahtevnost in optimalno prilagaja stroj vsem delovnim pogojem.

Na stran s produkti

CLAAS connect.

Z brezplačno aplikacijo CLAAS connect so zbrani vsi stroji CLAAS v eni aplikaciji – z vsemi osnovnimi in tekočimi informacijami, kot so konfiguracije, poraba in lokacija. Poleg tega vam aplikacija omogoča hiter dostop do prodajaln z nadomestnimi deli in obratovalnimi sredstvi ter pregled garancij in servisnih storitev za vaš vozni park. Naš svetovalec Lubricant Advisor vam bo vedno predlagal ustrezna maziva za vaše stroje. CLAAS connect povezuje ljudi, stroje in sisteme.

Na stran s produkti

Telemetrija z Machine connect in TELEMATICS.

V kmetijskem gospodarstvu se prepletajo številni procesi – predvsem morajo številni stroji delovati z roko v roki. TELEMATICS vam pri tem pomaga, da imate popoln pregled nad vsem svojim voznim parkom. Sistem beleži in obdeluje podatke, ki nastanejo med delom, kar pomeni: TELEMATICS povezuje vaše polje in pisarno s stalno izmenjavo podatkov. Z DataConnect v enem oblaku lahko tudi usklajujete vse stroje v svojem mešanem voznem parku. CLAAS API skrbi za brezhibno povezavo z vašim sistemom za upravljanje kmetije.

Na stran s produkti

Aplikacija CLAAS connect

Ves svet družbe CLAAS v vašem žepu.

CLAAS connect je vaš osebni portal za ves svet družbe CLAAS – z vsemi pomembnimi informacijami in storitvami za vaše stroje CLAAS. Z aplikacijo CLAAS connect zdaj lahko vse vključene funkcije, storitve in prodajalne še priročnejše in hitreje uporabljate na svoji mobilni napravi ter na primer kadar koli od prodajnega zastopnika CLAAS udobno, kar iz polja naročite ponudbo za želeno konfiguracijo ali nadomestne dele 24 ur na dan. Brezplačno prenesite aplikacijo CLAAS connect za naprave iOS ali Android v trgovini Apple App ali Google Play in se povežite s svojim strojem CLAAS Maschine in zastopnikom CLAAS.

Pogosta vprašanja o pametnem kmetovanju.

Zakaj je pametno kmetovanje smiselno?

Kot že samo ime pove, vam pametno kmetovanje pomaga pri pametnejšem odločanju v vašem kmetijskem gospodarstvu. S tehnologijo senzorjev, satelitov in avtomatike so mogoči učinkoviti postopki, s katerimi prihranite stroške in povečate zmogljivost. S programsko opremo za pametno kmetovanje lahko na primer v realnem času analizirate podatke o strojih, načrtujete opravila in podatke pošljete neposredno v vaše stroje. S pametno opremo, kot je krmilni sistem z GPS, se lahko številna opravila izvedejo avtomatsko.

Kako deluje pametno kmetovanje?

Pametno kmetovanje predstavlja povezavo kmetijskih strojev, priključkov in administrativnih sistemov. Z aplikacijami za pametno kmetovanje se zbirajo podatki, ki vam med aktivnostmi pomagajo pri boljšemu odločanju. Zato lahko različne aplikacije samodejno pripravijo predloge za nastavitve stroja, za krmiljenje kmetijskih strojev, pomagajo pri odločitvah in ustvarijo napovedi za prihodnje postopke. V idealnem primeru je treba naročila ustvariti digitalno v pisarni, jih prek mobilnega omrežja poslati v stroje, ti pa jih bodo opravili z najučinkovitejšimi nastavitvami.

Ali je pametno kmetovanje trajnostno?

Z aplikacijami za pametno kmetovanje je vaše delo kar se da učinkovito. S tehnologijo torej prihranite čas in stroške. Če se viri uporabljajo bolj smotrno zaradi varčevanja z gorivom, pa manjša poraba prispeva tudi k varovanju okolja. Tako se boste med delom lahko izognili prekrivanjem in nepravilnostim na polju in vaš stroj čim bolj varčno nastavili, npr. tlak v pnevmatikah in obremenitev motorja. Tako obenem tudi varujete tla, zaradi česar bodo tudi v prihodnje zagotovljeni dobri pridelki. Pametno kmetovanje je torej trajnostno – tako za okolje kot za vaše kmetijsko gospodarstvo.