S CLAAS je pametno kmetovanje preprosto

Digitalizirano kmetijstvo s CLAAS

Delo na polju je osnova vašega dela. Vendar kmetovanje vključuje tudi pisarniško delo, kot sta načrtovanje in dokumentiranje. S strojno in programsko opremo za pametno kmetovanje CLAAS povežete vaše stroje z vašo kmetijo, avtomatizirate svojo dokumentacijo in se odlično pripravite na precizno kmetovanje. Tehnika določa položaj vaših strojev, prikazuje porabo obratovalnih sredstev, evidentira vaše podatke o žetvi, opravlja dela z dokumentacijo in vam pokaže potenciale za optimizacijo. Tako lahko prihranite veliko časa, dragocene vire in seveda tudi denar.

S pametnim kmetovanjem dosežete več

Dolgo časa je kmetijstvo poganjal tehnološki napredek na področju kmetijskih strojev. Vendar pa danes ne gre več le za največjo donosnost, temveč za merljivo učinkovitost, natančno uporabo obratovalnih sredstev in prilagajanje novim izzivom. Ti vključujejo povečano povpraševanje po kmetijskih produktih, pomanjkanje usposobljenih delavcev, naraščajoče stroške in spreminjajoče se podnebne razmere. Pametno kmetovanje ima rešitve za vse našteto.

Pametno kmetovanje pomeni uporabo sodobne informacijske tehnologije v kmetijstvu, digitalizacijo vaše kmetije in avtomatizacijo določenih področij. Z aplikacijami za pametno kmetovanje lahko kot kmet s pomočjo senzorjev, satelitske tehnike in vgrajenih sistemov znižate stroške, povečate donos in zmanjšate količino pisarniških del. Poleg tega vam pametno kmetovanje pomaga tudi pri trajnostnem gospodarjenju.

Uporaba senzorjev in satelitov vam omogoča, da ste na polju čim bolj natančni. Z rešitvami, kot je GPS PILOT CEMIS 1200 CLAAS, so vaši stroji pripravljeni za ti. precizno kmetovanje, denimo pri uporabi vaših določenih voznih poti in ustvarjenih zemljevidov v aplikaciji. Na ta način preprečite prekrivanje in nepravilnosti.

Z optimizacijo strojev zmanjšate stroške

Za dober vstop v pametno kmetovanje je potrebna avtomatizirana optimizacija strojev, na primer s CEMOS CLAAS. Inteligentni spremljevalec v stroju vam pomaga kot sistem za pomoč vozniku in optimizacijo stroja, pri traktorjih denimo zniža porabo goriva do 16,8 % in poveča zmogljivost do 16,3 %. Predlagane nastavitve za vaš traktor, kombajn ali silažni kombajn lahko po potrebi prilagodite za največjo učinkovitost ali največjo zmogljivost.

Z digitalnimi storitvami iztisnete še več

S pametnim kmetovanjem povežete pisarno in polje

K pametnem kmetovanju ne spada samo digitalizacija vaših strojev, temveč tudi povezovanje načrtovanja, izvedbe in dokumentacije. S telemetričnimi aplikacijami zagotovite stalno izmenjavo podatkov med pisarno in stroji, na primer s TELEMATICS CLAAS. To pomeni, da lahko z eno samo digitalno aplikacijo povežete vse stroje, tudi v mešanem voznem parku. S povezavo z vašim sistemom za upravljanje kmetije imate lahko poleg tega vse procese, od vnosa robov terena, do nadzora vegetacije na vaših poljih do gnojenja in žetve na voljo na enem mestu.

Tako boste s pomočjo aplikacij za pametno kmetovanje digitalizirali vašo kmetijo. Poleg tega vam tehnologija senzorjev, avtomatizacija in povezovanje v omrežje olajšajo dolgoročno in ekonomično načrtovanje. S stalnim strojnim zbiranjem podatkov vam pametno kmetovanje omogoča analizo pretekle setve, gnojenja, žetve in vseh drugih postopkov ter sprejemanje boljših odločitev za prihodnost.

Odkrijte, kaj vse je mogoče

Krmilni sistem GPS PILOT CEMIS 1200

Z GPS PILOT CEMIS 1200 vam je vse leto omogočeno precizno kmetovanje, ki je prilagojeno prihodnosti, varčno in preprosto. CEMIS vas pri tem celovito podpira – pri obdelavi tal, setvi, gnojenju, negi in žetvi. S samodejnim določanjem voznih poti bo vaš stroj deloval kot na tirnicah.

Na stran s produkti

Optimiziranje stroja s pomočjo CEMOS

CEMOS je vaš inteligentni spremljevalec v stroju, ki iz njega izvleče najboljše. Sistem za optimizacijo stroja vedno predlaga točno tiste nastavitve za vaš traktor, kombajn ali silažni kombajn, ki jih najbolj potrebujete – za največjo učinkovitost ali zmogljivost. Na ta način sistem zmanjšuje zahtevnost in optimalno prilagaja stroj vsem delovnim pogojem.

Na stran s produkti

CLAAS connect

Z brezplačno aplikacijo CLAAS connect so zbrani vsi stroji CLAAS v eni aplikaciji – z vsemi osnovnimi in tekočimi informacijami, kot so konfiguracije, poraba in lokacija. Poleg tega vam aplikacija omogoča hiter dostop do prodajaln z nadomestnimi deli in obratovalnimi sredstvi ter pregled garancij in storitev za vaš vozni park. CLAAS connect povezuje ljudi, stroje in sisteme.

Na stran s produkti

Telemetrija z Machine connect in TELEMATICS

V kmetijskem gospodarstvu se prepletajo številni procesi – predvsem morajo številni stroji delovati z roko v roki. TELEMATICS vam pri tem pomaga, da imate popoln pregled nad vsem svojim voznim parkom. Sistem beleži in obdeluje podatke, ki nastanejo med delom, kar pomeni: TELEMATICS povezuje vaše polje in pisarno s stalno izmenjavo podatkov. Z DataConnect v enem oblaku lahko tudi usklajujete vse stroje v svojem mešanem voznem parku. CLAAS API skrbi za brezhibno povezavo z vašim sistemom za upravljanje kmetije.

Na stran s produkti

Aplikacija CLAAS connect

Ves svet družbe CLAAS v vašem žepu

CLAAS connect je vaš osebni portal za ves svet družbe CLAAS – z vsemi pomembnimi informacijami in storitvami za vaše stroje CLAAS. Z aplikacijo CLAAS connect zdaj lahko vse vključene funkcije, storitve in prodajalne še priročnejše in hitreje uporabljate na svoji mobilni napravi ter na primer kadar koli od prodajnega zastopnika CLAAS udobno, kar iz polja naročite ponudbo za želeno konfiguracijo ali nadomestne dele 24 ur na dan. Brezplačno prenesite aplikacijo CLAAS connect za naprave iOS ali Android v trgovini Apple App ali Google Play in se povežite s svojim strojem CLAAS Maschine in zastopnikom CLAAS.

Prihranek stroškov s pametnim kmetovanjem

Pametni stroji in naprave lahko kmetijam omogočijo prihranek stroškov in prilagoditev na prihodnost.

Odkrijte pametno kmetovanje