Prihranite stroške s pametnim kmetovanjem.

S programsko in strojno opremo za pametno kmetovanje prihranite stroške in postavite temelje za resnično precizno kmetovanje.

Prihranite stroške s pametnim kmetovanjem.

S programsko in strojno opremo za pametno kmetovanje prihranite stroške in postavite temelje za resnično precizno kmetovanje.

Pametno kmetovanje: precizno kmetovanje in znižanje stroškov z digitalnimi rešitvami

Pametni stroji in naprave imajo potencial, da kmetijska gospodarstva naredijo stroškovno učinkovita in pripravljena na prihodnost. Z digitalnim povezovanjem, avtomatsko dokumentacijo in virtualnimi orodji za precizno kmetovanje imate na voljo orodja, s katerimi lahko svojo kmetijo prilagodite pametnemu kmetovanju.

Odkrijte pametno kmetovanje CLAAS

Kaj je pametno kmetovanje?

Res je, pametno kmetovanje se ne sliši prav konkretno. Verjetno že danes svojo kmetijo vodite na inteligenten način tudi brez digitalnih pomočnikov. Kljub temu pa z njimi lahko vsakodnevne procese še bolj poenostavite, avtomatizirate in izboljšate. Pametno kmetovanje pomeni, da so kmetijski stroji, priključki, delovni procesi in vodenje kmetije medsebojno digitalno povezani. Na osnovi razpoložljivih strojnih in obratovalnih podatkov vam lahko aplikacije pametnega kmetovanja pomagajo pri načrtovanju in dokumentiranju delovnih procesov za sprejemanje informiranih odločitev.

1. stopnja: precizno kmetovanje z optimiziranimi stroji

Z elektronskimi sistemi v kabini za optimizacijo strojev naredite prvi korak k pametnemu kmetovanju. S sistemi pomoči, kot je CEMOS družbe CLAAS poskrbite za najboljše možne nastavitve vaših kmetijskih strojev. Pri tem vi, oz. vaš voznik, določite, ali naj bo delo s traktorjem, kombajnom ali silažnim kombajnom usmerjeno v največjo učinkovitost ali največjo zmogljivost. Na podlagi teh podatkov sistem samodejno določi najboljše možne nastavitve za vaš traktor ali kombajn. Pri obdelavi tal se izračunajo npr. ustrezne vrednosti za obtežitev, tlak v pnevmatikah ali tlak v motorju. Pri žetvi lahko sistem samodejno prilagodi stroj, ne da bi vozniku vzel čas za odločanje. Na ta način sistemi pomoči z optimizacijo stroja pomagajo izboljšati žetev.

Z vgrajenim krmilnim sistemom s podporo GNNS, kot je GPS PILOT CEMIS 1200 družbe CLAAS, tudi na polju pri obdelavi tal, setvi, gnojenju, negi in žetvi zagotavljate natančne rezultate. Z določitvijo optimalnega vodenja pred začetkom dela je mogoče avtomatizirati krmiljenje in vozne poti ter zagotoviti optimalne rezultate brez neučinkovitih prekrivanj. Tako ste na najboljši poti do računalniško podprtega preciznega kmetovanja.

2. stopnja: povezani kmetijski stroji

Z naprednim upravljanjem podatkov lahko ves čas spremljate celoten vozni park vaših kmetijskih strojev. To je bistvenega pomena pri pametnem kmetovanju, kajti le če veste, kdaj je kateri stroj opravil določeno delo in kakšno je njegovo trenutno stanje, lahko načrtujete naslednje odločitve in delovne korake. Z rešitvami, kot je Machine connect CLAAS, se podatki, kot so uporabljene nastavitve stroja, delovno stanje, poraba goriva in lokacija, prek mobilne povezave prenesejo v spletni portal in so na voljo v realnem času. Hkrati se opravljeno delo samodejno vnese v vašo dokumentacijo v zvezi z vašimi polji. Tako lahko s pametnim povezovanjem strojev v omrežje brez posredovanja opravite prvi korak dokumentacije in pridobite celovit pregled za prihodnje načrtovanje.

3. stopnja: celotna kmetija v eni programski opremi za upravljanje kmetije

Zadnji korak za izvajanje pametnega kmetijstva opravite z združitvijo vseh podatkov za načrtovanje in dokumentacijo vaše kmetije v sistem za upravljanje kmetije. S programskimi rešitvami, kot je 365FarmNet, zmanjšate potrebno upravljanje in ohranite pregled nad izpolnjevanjem pogojev. Sistem za upravljanje kmetije vam ponuja pregled nad vsemi pomembnimi stvarmi, od poslovodenja in pridelave poljščin do podatkov za precizno kmetovanje in upravljanje voznega parka. Hkrati lahko premišljeno načrtujete prihodnje delo, na primer z izdelavo uporabniških zemljevidov na podlagi satelitskih posnetkov, načrtovanjem voznih poti in določanjem naslednjih delovnih korakov.

Za koga je primerno pametno in precizno kmetovanje?

Najboljše pri pametnem kmetovanju: primerno je za praktično vsako kmetijsko gospodarstvo. Različne vstopne ravni namreč pomenijo, da ga lahko za vsako kmetijo postopoma nadgradite. Kdor je že napredoval v digitalnem razvoju, lahko svoj repertoar zlahka dopolni z dodatnimi strojnimi in programskimi rešitvami. Pri tem ne gre samo za velikost kmetije: seveda lahko večje kmetije bolje izkoristijo prednosti optimizacije, a tudi manjše družinske kmetije lahko z aplikacijami za pametno kmetovanje in precizno kmetovanje gospodarijo bolje.

Pametno kmetovanje: digitalne aplikacije vam omogočajo osredotočenost na bistvene stvari

Vseeno je, ali se odločite za popolno digitalizacijo kmetije ali začnete z majhnimi koraki: s pametnimi kmetijskimi rešitvami prihranite stroške in se izognete izgubam. Predvsem pa vam dajejo možnost, da se osredotočite na bistveno: kmetovanje. Pri vseh ostalih potrebnih dejavnostih vodenja in načrtovanja vam lahko avtomatizacija s sistemom pametnega kmetovanja olajša življenje.

Odkrijte pametno kmetovanje CLAAS