Tovarna traktorjev CLAAS v Le Mansu.

Dan v tovarni prihodnosti za traktorje.

Na eni sami poti v smeri prihodnosti. Izdelali bomo tudi vaš traktor CLAAS.

Tovarna traktorjev CLAAS v Le Mansu.

Dan v tovarni prihodnosti za traktorje.

Na eni sami poti v smeri prihodnosti. Izdelali bomo tudi vaš traktor CLAAS.

Prava moč v pravem trenutku.

Pripravljen na uporabo: Brezstopenjski menjalnik CLAAS CMATIC pod polno obremenitvijo preskušamo v sklopu industrijske tehnologije CLAAS v Paderbornu. Samo še nekaj pregledov in odpravili se bomo v Le Mans. V tovarni prihodnosti za traktorje bo na voljo v ravno pravem trenutku. Agregat, ki simbolično deluje tako kot celotna tovarna okoli njega. Največja učinkovitost. Enakomerno pospeševanje. Efektivnost v celotnem prenosu moči. Vsestranskost pri vseh načinih uporabe. Brez tolerance do napak.

Dostavljen pravočasno: 6-valjni motor STAGE V s 205 KM. V tem delovnem koraku ga povežemo z menjalnikom, ki bo njegovo moč učinkovito uporabil za delo. Združitev prenosa moči je prva stopnja montaže. Dobava sestavnih delov in nastavitev montažnih postaj ter orodij poteka povsem avtomatsko.

Prirejeno za najboljšo učinkovitost v vsakem koraku.

Sistem za prenos transportira pogonski sklop v najsodobnejšo napravo za lakiranje. Tukaj celotna ekipa robotov poskrbi za vse delovne korake. Popolno razmaščevanje. Večstopenjsko čiščenje. Perfektno lakiranje. Z digitaliziranim krmiljenjem in nadzorom je ves proces varen in gospodaren. Sistem deluje v skladu z zadnjimi okoljskimi standardi in zagotavlja brezhibno kakovost barve milimeter za milimetrom.
Lakirani pogonski sklopi, pri katerih je tudi dvižni mehanizem že montiran, se skupaj s transportnim sistemom premaknejo v smeri glavne montažne vrste. Tam vsak sklop že čaka svoj lasten »taksi«: avtomatizirano vodeno vozilo (AGV).

Avtomatika je merilo uspešnosti v panogi.

Avtomatizirana vodena vozila (AGV) so najnovejši tehnični standard v proizvodnji. Traktorje povsem avtomatsko transportirajo od prve do zadnje montažne postaje. Pri vsakem koraku traktor pomaknejo v optimalen montažni položaj. Tako so rutinski poteki hitrejši in sodelavcem olajšajo delo. Podobno kot pri vgradnji tega kompleta hladilnikov. Zaradi preprostega mehanizma za zlaganje ga je ne le enostavno sestaviti, temveč tudi očistiti med kasnejšo uporabo.
Vsak delovni korak je varen in učinkovit, ker krmiljenje in nadzor potekata avtomatsko.

Delovno mesto prihodnosti.

Ekipa opremlja kabino traktorja AXION 800. Za kmetovalce in izvajalce se sestavlja eno najsodobnejših delovnih mest v industriji kmetijske mehanizacije.

Najboljši delovni pogoji – to velja tako za naše sodelavce kot naše stranke. Vgrajeno že pred dobavo za glavno montažo: 4-točkovno vzmetenje kabine CLAAS. V proizvodnji traktorjev predstavlja merilo za udobje vzmetenja.

Tovarna brezmejnih možnosti.

Kabina je montirana na pogonskem sklopu. Stroj dobiva obliko. Skoraj noben traktor, ki se izdeluje tukaj, ni enak drugemu. Različne serije so izdelane v popolni mešanici glede na naročilo stranke. CLAAS lahko izdela toliko traktorjev, kot je želja strank. Motor, menjalnik, različice opreme – število možnih konfiguracij je tako veliko, da v treh mesecih iz tovarne pridejo največ trije identični traktorji. Tukaj se izdela več kot 50 traktorjev na dan. V prihodnosti bo ta številka lahko presegla 75.

Najboljši tekalni trak za traktorje.

Za montažo kabine na pogonski sklop sodelavci potrebujejo veliko izkušenj, koncentracije in predvsem dobro ekipno koordinacijo.

Začnite z jamstvom za uspeh.

Svetlobni tuneli. Dinamometri z valji. Preden stroj zapusti proizvodni stroj CLAAS, se izvede še preverjanje kakovosti brez primere. Že med proizvodnjo se podatki za vsak posamezen stroj sproti prenašajo v centralni računalnik.
Takoj po montaži zadnjih komponent se preverijo vse funkcije hidravličnega sklopa. Med zadnjim preverjanjem stroja ARION ali AXION pod polno obremenitvijo so istočasno na voljo vsi podatki. Visok standard preskusov in kontrol zagotavlja največja varnost delovanja. Pri podjetju CLAAS smo tako prepričani o tem, da v zadnjem času našim strankam z MAXI CARE PLUS zavarujemo škodo do konca osmega leta uporabe.

Preskusni center Trangé - varnost delovanja se začne že pred serijsko uvedbo.

Medtem ko se v Le Mansu trenutno izdelujejo traktorji, najsodobnejši preskusni center že testira traktorje prihodnosti.

Odkrijte tovarno traktorjev CLAAS še v filmu.