Gosenično podvozje TERRA TRAC

Varovanje tal pomeni več pridelka.

Velika stična površina goseničnih podvozij za kombajne, silažne kombajne in traktorje varuje tla. Z majhno transportno širino ste tudi v cestnem prometu peljete s hitrostjo do 40 km/h.

Gosenično podvozje TERRA TRAC

Varovanje tal pomeni več pridelka.

Velika stična površina goseničnih podvozij za kombajne, silažne kombajne in traktorje varuje tla. Z majhno transportno širino ste tudi v cestnem prometu peljete s hitrostjo do 40 km/h.

Gosenična podvozja TERRA TRAC.

Informacije v ozadju, preizkusi in poročila.


Izkušnja v praksi.

Na dobrih tleh.

»Osnova dobre žetve so zdrava in plodna tla. Vsi postopki sajenja in agrotehnični ukrepi so brez optimalnega stanja tal brezplodni. V praksi je potrebno natančno ujeti kratko časovno okno za obdelavo tal, sejanje in žetev – in to pri največji možni zmogljivost stroja.

Naša tla – omejen vir.

Tla so najpomembnejša proizvodna osnova kmetijstva. Ni jih mogoče razmnoževati. Zato je treba vedno večje pridelke za rastočo svetovno populacijo pridelovati na obstoječih površinah. Največjo težavo predstavlja združevanje učinkovitosti in trajnosti. Podjetja so vedno večja in časovna obdobja za obdelavo in žetev površin vedno krajša. Istočasno so stroji večji, zmogljivejši in zato tudi težji. Posledično pride do zbitosti tal.

Tla so naše delovno mesto.

Zbitost tal, ki nastane zaradi traktorjev ali žetvenih strojev, zmanjša prazne prostore v tleh.

Zaradi tega pride do pomanjkanja kisika in nevarnosti zastajanja vode ter zmanjšanega obsega življenja v zemlji. Pri naslednjih kulturah se to pokaže z zakasnjenim razvojem, manjšim pridelkom in slabšo rastjo korenin. Škoda, ki je lahko povzročena samo pri eni žetvi, traja več let. Seveda se to škodo da tudi popraviti. Globoka obdelava, vmesni posevki ali apnenje dolgoročno ponovno vzpostavijo izvorno moč obdelovalne zemlje. A vsi ti ukrepi stanejo. Ali ni enostavneje, da se izognete škodi? Že pri razvoju naših strojev pri CLAAS-u pazimo, da zmanjšamo škodo za tla. Zastavili smo si cilj, da ohranimo najbolj dragocene vire vseh kmetovalcev in jih varujemo. Ker tudi za nas velja: Tla so naše delovno mesto.

TERRA TRAC na LEXION-u

Gosenično podvozje TERRA TRAC se na kombajnu že več kot 20 let v praksi dokazuje, saj ga stalno razvijamo, da upravičimo visoke zahteve naših strank. Danes je približno tretjina vseh kombajnov LEXION in polovica hibridnih strojev LEXION opremljenih s TERRA TRAC.

TERRA TRAC na JAGUAR-ju

Poleg poznanih prednosti goseničnih podvozij TERRA TRAC glede varovanja tal in oprijema CLAAS kot prvi proizvajalec silažnih kombajnov predstavlja tovarniško integrirano optimalno rešitev za vožnjo po travnatih površinah, ki zmanjšuje brazde in varuje tla: na novo razviti JAGUAR TERRA TRAC z varovanjem ozare.

TERRA TRAC na AXION-u

Z AXION 900 TERRA TRAC CLAAS predstavlja prvi popolnoma vzmeteni polgosenični traktor. Bistveno inovacijo predstavlja integracija vzmetenega pogona TERRA TRAC. Pogon temelji na tehnologiji, ki je poznana iz kombajnov, a je bila posebej prilagojena na potrebe traktorja.