Gosenično podvozje TERRA TRAC

Varovanje tal pomeni več pridelka.

Velika stična površina goseničnih podvozij za kombajne, silažne kombajne in traktorje varuje tla. Z majhno transportno širino ste tudi v cestnem prometu peljete s hitrostjo do 40 km/h.

Gosenično podvozje TERRA TRAC

Varovanje tal pomeni več pridelka.

Velika stična površina goseničnih podvozij za kombajne, silažne kombajne in traktorje varuje tla. Z majhno transportno širino ste tudi v cestnem prometu peljete s hitrostjo do 40 km/h.

Tehnika.

Tovarna moči.

Vozni koncept TERRA TRAC s patentirano kinematiko združuje zanesljive in trpežne komponente ter dovršeno tehnologijo.

  • Torni pogon: Ni prekinitvenega pogona prek posameznih zobcev, temveč kontinuiran pogon prek trenja in celotnega traku.
  • Velika tekalna kolesa: Velika tekalna kolesa preprečujejo hitro pogrezanje v podlago in omogočajo boljšo vožnjo iz kolesnic v ekstremnih pogojih. Velik premer nadalje omogoča večjo stično površino traku in učinkovit prenos moči.
  • Hidropnevmatsko vzmetenje: Pametni sistem vzmetenja skrbi za visoko raven udobja pri vožnji in majhno obremenitev stroja, pri čemer so tekalna kolesa in oporni valji ločeno vzmeteni. To omogoča hitrosti do 40 km/h in bistveno boljšo stabilnost pri zavijanju.
  • Samodejno napenjanje traku: Stabilen trak je napet z dodatnim hidravličnim valjem. To preprečuje zdrsavanje. Napetost je stalno elektronsko nadzorovana. Če tlak pade, sistem opozori voznika na CEBIS.

Prednosti.

Pogonski koncept TERRA TRAC prepričuje kmetovalce in izvajalce po vsem svetu z naslednjimi značilnostmi:

  • Velika stična površina, skladna s transportno širino glede na cestno-prometne predpise
  • Izogibanje pritisku na podlago in varovanje strukture tal
  • Manj voznega upora, manj zdrsavanja, nižja poraba goriva in večja stabilnost na pobočju z optimiziranim oprijemom
  • Večja zmogljivost za dejavnosti z daljšimi obdobji delovanja, tudi v težkih pogojih
  • Bolj ravne, z naslednjo obdelavo tal enostavno odstranljive kolesnice
  • Udoben delovni prostor na polju in na cesti tudi pri visoki hitrosti do 40 km/h s popolnoma vzmetenim goseničnim podvozjem

Te prednosti se odražajo tudi na obratovalni učinkovitosti in vsebujejo ogromen potencial za varčevanje stroškov. Ohranjanje dobre strukture tal je osnovni pogoj za dobre pridelke. Tudi poraba gnojila se lahko zaradi dobrega agregatnega stanja tal zmanjša, saj lahko zdrava tla obstoječe hranilne snovi bolje uporabijo kot zgoščena.

Z uporabo goseničnega podvozja TERRA TRAC lahko poleg tega prihranite na gorivu. Sledeča obdelava tal lahko poteka z manj vlečne sile, saj so tla manj zbita na površini, v nasprotju z drugimi pogonskimi sistemi enakega masnega razreda. Dobre lastnosti oprijema goseničnega pogona povečajo vlečno silo in s tem moč pri enaki porabi.

Celostni pristop.

Prednosti koncepta TERRA TRAC so očitne in se pri kombajni izkazujejo že več kot 20 let. Za popoln izkoristek potencialov sistema na celotni liniji je pomembno, da varovanje tal vidimo v konceptu celostnega pristopa. Zato morajo biti tla v celotni procesni verigi, torej pri vseh delovnih fazah, obdelovana skrbno. Zaradi tega je CLAAS posledično ta koncept seveda prenesel tudi na traktorje in silažne kombajne, da lahko kmetovalci in izvajalci svojo podlago, tla, od setve do žetve lahko obdelujejo trajnostno.