Vozniki CEMOS so nepremagljivi.

CEMOS AUTOMATIC je samoučeč sistem za pomoč vozniku. Avtomatske funkcije vas in vaše voznike trajno in aktivno podpirajo med uporabo. Na osnovi agronomskih ciljev, kot so kakovost zrnja in mlatenja, čistost, kakovost slame in pretok, sistem preveri senzorje in nastavitve.

Vozniki CEMOS so nepremagljivi.

CEMOS AUTOMATIC je samoučeč sistem za pomoč vozniku. Avtomatske funkcije vas in vaše voznike trajno in aktivno podpirajo med uporabo. Na osnovi agronomskih ciljev, kot so kakovost zrnja in mlatenja, čistost, kakovost slame in pretok, sistem preveri senzorje in nastavitve.

Posamična konfiguracija CEMOS AUTOMATIC.

Odloča voznik.

V sistem vnesete vaše zahteve glede kakovosti zrnja in ravni izgub. CEMOS AUTOMATIC med žetvijo optimalno prilagaja stroj za izpolnitev vaših kriterijev.

CEMOS sestavite sami.

Vaš sistem CEMOS AUTOMATIC je lahko v vstopni ali polni verziji, lahko ga povsem individualno konfigurirate glede na to, katere funkcije so smiselne za vaše polje in optimizirajo vašo uporabo.

Avtomatske nastavitve reza VARIO s CEMOS AUTO HEADER.

Drugo srebrno medaljo je žirija podelila razširitvi sveta CEMOS na kombajne LEXION s sistemom CEMOS AUTO HEADER. Za razbremenitev voznika pri mlatenju je CLAAS razvil CEMOS AUTO HEADER – sistem za pomoč, ki prilagaja nastavitve adapterja, kot so samodejno prilagajanje dolžine mize in vertikalnega ter horizontalnega položaja motovila na trenutne pogoje mlatenja.

Krmiljenje temelji na merilnih podatkih laserskega senzorja in podatkih o tresenju, ki jih zabeleži senzor višine plasti v dovodnem kanalu. To omogoča enakomerno polnjenje kombajna, kar izboljša rezultat mlatenja in omogoča neprekinjeno delovanje z največjo zmogljivostjo.

Funkcije CEMOS AUTOMATIC.

CEMOS DIALOG vas motivira.

Sistem za pomoč vozniku CEMOS DIALOG vas na poziv vodi do optimalne nastavitve stroja. Če potrdite njegove predloge, CEMOS DIALOG takoj izvede nastavitve.

AUTO CROP FLOW prepozna obremenitvene konice.

AUTO CROP FLOW neprekinjeno spremlja hitrost delovanja mlatilnega sistema, sekundarnega ločevanja in motorja. Če je prednastavljena meja za zdrs presežena, sistem ukrepa in prepreči, da bi v stroj prišlo še več materiala. Tako ne pride do časov mirovanja zaradi zamašitve, poškodb ali preobremenitve.

AUTO SLOPE čisti na pobočju.

Valovita polja predstavljajo izziv za čiščenje zrnja. Navkreber je treba zmanjšati število vrtljajev puhala, navzdol pa povečati. AUTO SLOPE vas razbremeni tako, da krmili hitrost puhala odvisno od nagnjenosti terena.

 • Povečate pretok in zmanjšate izgube zrnja na pobočjih.
 • Zmogljivost čiščenja ostaja vedno stabilna.
 • Pretok pri čiščenju se vzdržuje.

CRUISE PILOT regulira hitrost.

Optimalna hitrost žetve poviša učinkovitost vaše zmogljivosti. CRUISE PILOT samodejno regulira motor glede na uporabo. Izberete lahko tri strategije:

 1. Maksimalen pretok z nadzorom izgub: vedno žanjete na meji zmogljivosti stroja.
 2. Stalen pretok: vsi agregati so tudi pri spreminjajočih se pogojih konstantno obremenjeni.
 3. Tempomat: delo s konstantno hitrostjo žetve.

CEMOS AUTO CLEANING.

S parametri za število vrtljajev puhala ter zgornje in spodnje odprtine sit CEMOS AUTO CLEANING samodejno uravnava čiščenje. Sistem v ozadju stalno preskuša različne nastavitve za optimizacijo zmogljivosti. Če se spremenijo parametri, kot so donos, kakovost zrnja, pretok ali vlaga, se CEMOS AUTO CLEANING takoj odzove.

CEMOS AUTO THRESHING.

Sistem izboljša zmogljivost mlatilnega sistema in primarnega ločevanja. Povsem avtomatsko uravnava razmik med mlatilnimi košarami in število vrtljajev mlatilnega bobna. Primerjava vseh nastavitev, ki pridejo v poštev za optimizacijo delovanja, poteka v ozadju. Osnovo podatkov zagotavljajo številni senzorji v stroju.

CEMOS AUTO SEPARATION.

Kombajn CLAAS HYBRID s sistemom CEMOS AUTO SEPARATION neprekinjeno optimizira sekundarno ločevanje. Sistem samodejno prilagaja hitrost vrtljajev rotorjev in položaj loput rotorja na spreminjajoče se pogoje žetve. Neodvisno od voznika CEMOS AUTO SEPARATION v ozadju preverja različne nastavitve in izbere najboljšo.

Žetev na meji.

Sistem CEMOS AUTOMATIC samostojno poišče najboljše nastavitve za vsako posamezno polje.

 • Vaši vozniki bodo bistveno bolj razbremenjeni
 • Dosežete večji pretok in najvišjo čistočo zrnja
 • Izboljšana učinkovitost porabe goriva vašega stroja
 • Nimate izpadov zaradi napačnih nastavitev
 • Učinkovito zmanjšate stroške in napor