ELIOS 340-320.

Z udobjem postorite več.

Kompaktni ELIOS 300 vas navduši s svojim udobjem ob vsaki uporabi. Prostorna kabina z ravnim dnom vam omogoča udobno delo tudi v dolgih dneh. Upravljanje sprednjega nakladalnika in zadnjega hidravličnega dvigala je preprosto z le dvema prstoma – točno tako, kot z vmesnimi prestavami TWINSHIFT in spreminjanjem smeri vožnje REVERSHIFT. Tako lahko svoje delo opravljate učinkoviteje in udobneje kot kdaj koli prej.

ELIOS 340-320.

Z udobjem postorite več.

Kompaktni ELIOS 300 vas navduši s svojim udobjem ob vsaki uporabi. Prostorna kabina z ravnim dnom vam omogoča udobno delo tudi v dolgih dneh. Upravljanje sprednjega nakladalnika in zadnjega hidravličnega dvigala je preprosto z le dvema prstoma – točno tako, kot z vmesnimi prestavami TWINSHIFT in spreminjanjem smeri vožnje REVERSHIFT. Tako lahko svoje delo opravljate učinkoviteje in udobneje kot kdaj koli prej.

Vsestranskost in udobje za boljšo produktivnost.

  • Udobje. Opravljate učinkovitejše delo. Logična in intuitivna razporeditev upravljalnih elementov vam omogoča enostavno delo.
  • Vsestranskost. Prihranite čas. Z višino manj kot 2,6 m in polmerom obračanja 3,51 m se ELIOS 300 lahko pripelje povsod
  • Izvedba. Ste bolj produktivni. Poskočen motor, dobro usklajen večstopenjski menjalnik in visoka hidravlična zmogljivost do 87 l/min ključno pripomorejo k učinkovitosti ELIOS 300.
  • Zanesljivost. Pri uporabi se lahko na njih zanesete. Vsak dan uporabe vam bodo koristili visokokakovostni sestavni deli, skrbna izdelava in seveda servis CLAAS, ki vam je vedno na voljo.

Vsestranskost.

Kompakten, stabilen in okreten.

Predvsem v težkih pogojih, na primer pri delu na pobočjih, nizko težišče zagotavlja traktorjem serije ELIOS odlično stabilnost, ki jo je mogoče še izboljšati z največjo širino koloteka 2.310 mm. To skupaj z uravnoteženo porazdelitvijo teže zagotavlja varnost. Z nizko težo praznega vozila, ki se začne pri 3,6 t, varujete tla in varčujete z gorivom na cesti.

V zelo širokih sadovnjakih ali vinogradih je ELIOS 300 idealen partner. Opcijska ozka sprednja prema in ustrezne pnevmatike dopuščajo skupno širino le 1,65 m. Zaradi nizke višine le 2,60 m tudi vrata z majhno vozno višino za ELIOS ne predstavljajo težav.

Dvigne, kar želite.

Več možnosti uporabe.

S 3,2 t največje dvižne moči na priključnih točkah zadnjega hidravličnega dvigala ima ELIOS 300 najboljše pogoje za naporen delovni vsakdan. Zadnje hidravlično dvigalo je serijsko na voljo z elektronskim upravljanjem. Voznik lahko v ustreznem meniju na armaturni plošči vedno ohrani pregled nad zadnjim hidravličnim dvigalom.

ELIOS 300 ima dodatno na voljo popolnoma integrirano sprednje hidravlično dvigalo z dvižno močjo 3,2 t. Za sprednje hidravlično dvigalo je značilna optimalna integracija in majhna razdalja od sprednje osi in priključnih mest. To se odraža v manjšem previsu s prednjimi utežmi ali prednjo kosilnico in izboljšano vodenje prednjih priključkov. Sprednje hidravlično dvigalo se upravlja z mehanskim ali elektronskim krmilnim ventilom, kar je odvisno od opreme traktorja.

Sprednji nakladalnik CLAAS.

Popolno prileganje.

Zlasti pri sprednjih nakladalnikih je povezava s traktorjem zelo pomembna za varno in hitro nakladanje. Zato je bila pravilna integracija priključnih konzol nosilcev v celoten koncept traktorja zelo pomembna že pri razvoju serije ELIOS. Razporeditev konzol daleč zadaj zagotavlja stabilnost pri težkih delih.

Stabilna vijačna povezava konzole sprednjega nakladalnika iz litega jekla visoke trdnosti s polovičnim okvirjem motorja ne omejuje zasuka koles in vzdrževanja.

E-PILOT S je idealno elektronsko krmiljenje v kombinaciji z mehanskimi krmilnimi enotami na traktorju. Z njim je na dlani krmiljenje vseh funkcij sprednjega nakladalnika.

Motor.

Stalna zmogljivost – nizka poraba.

Prostornina 3,6 l poskrbi za nižjo porabo. S kombinacijo uravnoteženega 4-cindrskega motorja ta teče zelo mirno. Ta omogoča tudi nizko raven hrupa in dolgo življenjsko dobo. Kljub svoji kompaktnosti ELIOS z Visco ventilatorjem in sodobno tehniko vbrizgavanja in izpustov ponuja odlično osnovo za učinkovito kmetijsko gospodarstvo.

ELIOS 300 ima serijsko vgrajen elektronski Common-Rail sistem vbrizgavanja s skupnim vodom in ohranjanja hitrosti vrtljajev, na voljo pa je še dodaten sistem ohranjanja. En sam pritisk na gumb je dovolj za nastavitev želene hitrosti motorja. S pomočjo dveh gumbov lahko hitrost še natančneje nastavite, kar olajšuje predvsem dela na kardanski gredi.

REVERSHIFT in TWINSHIFT.

Uporaba sklopke je stvar preteklosti.

Z menjalnikom REVERSHIFT / TWINSHIFT in 30 prestavami za vožnjo naprej ter 15 prestavami za vzvratno vožnjo ponuja ELIOS 300 najboljše razmerje med visoko mehansko učinkovitostjo, enostavnim upravljanjem in zelo udobno vožnjo. Moč se dobro prenaša na kolesa, kar zmanjšuje porabo. Samodejno upravljanje ustvarja naravno izkušnjo vožnje in preprečuje utrujenost v dolgih dneh. Z 10 prestavami v glavnem delovnem področju med 5 in 15 km/h je ELIOS vedno dobra rešitev.

Najvišjo hitrost 40 km/h doseže pri samo 1.750 vrt./min. Tako ELIOS 300 varčuje z dragocenim gorivom in zmanjša nivo hrupa pri transportu.

Hidravlika.

Naredi pravi pritisk.

Opcijsko so na voljo tri hidravlične črpalke z največjim skupnim pretokom 114 l/min. Prvi krog oskrbuje krmiljenje s pretokom 27 l/min. Drugi krog zagotavlja pretok 27 l/min, ki je namenjen samo za zadnje hidravlično dvigalo. Tretja črpalka s 60 l/min oskrbuje samo hidravlične krmilne ventile, kar omogoča hkratno izvajanje prekrivajočih se postopkov ali uporabo kombinacij priključkov z zelo visokimi hidravličnimi zahtevami. Poleg tega delo pri nizki hitrosti motorja z visoko hidravlično močjo hkrati prihrani dragoceno gorivo.

Dolgoleten razvoj.

Njegova zanesljivost je prepričljiva.

Za izdelavo izjemnega izdelka ni odločilna le proizvodnja, temveč tudi medsebojno delovanje vseh vgrajenih sestavnih delov. V obratu Rovigo že približno 35 let razvijajo in izdelujejo kompaktne traktorje za vinograde in sadovnjake.

Varnost uporabe šteje.

Visoka kakovost izdelave.

Pri seriji ELIOS ne gre samo za dolgotrajno kakovost, temveč predvsem za vaše zadovoljstvo. Od leta 2009 smo tržili že tri generacije in več kot 10.000 traktorjev CLAAS.

Inteligentni proizvodni procesi in brezhiben nadzor kakovosti zagotavljajo izjemno kakovost proizvodnje. Tako vam zagotavljamo, da se lahko na svoj traktor popolnoma zanesete vsako minuto uporabe.

Udobje.

Za učinkovitejše delo.

Logična in intuitivna razporeditev upravljalnih elementov vam omogoča enostavno delo, zato se lahko osredotočite na stroj, vaše delo, vaše rastline ali živali. Za intenzivna in ponavljajoča se opravila so na voljo udobne funkcije, kot so elektronski krmilni ventili in SMART STOP.

ELIOS 340-320340

330

320

Nazivna moč (ECE R 120)

kW/KM

72/98

67/91

61/83

Maksimalna moč (ECE R 120)

kW/KM

76/103

68/92

62/85

Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen
Download > RGB (152KB)  |  CMYK (8.2MB)
schließen