ELIOS 240-210.

Skupaj naredimo več.

Kompaktni ELIOS 200 je traktor, ki se sam razlaga. Njegova robustna tehnologija vam je znana že od samega začetka. Je preprost in enostaven za upravljanje. Zaradi
njegove nizke skupne višine lahko z njim vstopite v vsak hlev. Nizko težišče vam zagotavlja varnost na hribovitem terenu. Preprosto povedano: vedno je pripravljen, ko ste vi.

ELIOS 240-210.

Skupaj naredimo več.

Kompaktni ELIOS 200 je traktor, ki se sam razlaga. Njegova robustna tehnologija vam je znana že od samega začetka. Je preprost in enostaven za upravljanje. Zaradi
njegove nizke skupne višine lahko z njim vstopite v vsak hlev. Nizko težišče vam zagotavlja varnost na hribovitem terenu. Preprosto povedano: vedno je pripravljen, ko ste vi.

Zanesljivost in enostavna uporaba, ki ustvarjata zaupanje.

  • Zanesljivost. Pri uporabi se lahko na njih zanesete. Vsak dan uporabe vam bodo koristili visokokakovostni sestavni deli, skrbna izdelava in seveda servis CLAAS, ki vam je vedno na voljo.
  • Enostavna uporaba. Delo je učinkovitejše. Ergonomija naprave ELIOS 200 ne vzbuja vprašanj. Neposredno in pretežno mehansko upravljanje preprečuje napake pri delu.
  • Vsestranskost. Prihranite čas. Z višino od 2,4 m in polmerom obračanja 3,51 m se ELIOS 200 znajde povsod in prepriča tudi na najožjih delih dvorišča.
  • Izvedba. Ste bolj produktivni. Poskočen motor, dobro usklajen večstopenjski menjalnik in visoka hidravlična zmogljivost do 87 l/min ključno pripomorejo k učinkovitosti ELIOS 200.

ELIOS 210.

Enostavneje ne gre.

Koncept sistema ELIOS 200 temelji na preprosti in robustni tehnologiji. Eleganten in robusten stroj s pretežno mehanskimi sestavnimi deli zagotavlja največjo zanesljivost skozi več let.

ELIOS 210 se od drugih modelov ELIOS razlikuje po obliki pokrova motorja. Največja razlika pa se skriva pod njim. Motor s prostornino 3,4 l ima 75 KM in zaradi sodobne tehnologije in tehnologije EGR izpolnjuje standard izpušnih plinov stopnje V, ne da bi potreboval dodatno gorivo.

Dolgoleten razvoj.

Njegova zanesljivost je prepričljiva.

Za izdelavo izjemnega produkta ni odločilna le proizvodnja, temveč tudi medsebojno delovanje vseh vgrajenih sestavnih delov. V obratu Rovigo že približno 35 let razvijajo in izdelujejo kompaktne traktorje za vinograde in sadovnjake.

Varnost uporabe šteje.

Visoka kakovost izdelave.

Pri izdelkih serije ELIOS ne gre samo za dolgotrajno kakovost, temveč predvsem za vaše zadovoljstvo. Od leta 2009 smo tržili že tri generacije in več kot 10.000 traktorjev CLAAS.

Inteligentni proizvodni procesi in brezhiben nadzor kakovosti zagotavljajo izjemno kakovost proizvodnje. Tako vam zagotavljamo, da se lahko na svoj traktor popolnoma zanesete vsako minuto uporabe.

Koncept traktorja CLAAS.

Kompakten, stabilen in okreten.

Predvsem v težkih pogojih, na primer pri delu na pobočjih, nizko težišče zagotavlja traktorjem serije ELIOS odlično stabilnost, ki jo je mogoče še izboljšati z največjo širino koloteka 2.310 mm. To skupaj z uravnoteženo porazdelitvijo teže zagotavlja varnost. Z nizko težo praznega vozila, ki se začne pri 3,26 t, varujete tla in varčujete z gorivom na cesti.

V zelo širokih sadovnjakih ali vinogradih je ELIOS 200 idealen partner. Opcijska ozka sprednja prema in ustrezne pnevmatike dopuščajo skupno širino le 1,65 m.

Različica ELIOS 210 na platformi je visoka le 1,89 m, ima zloženo varnostno ograjo in pnevmatike 320/85 R 36. Je idealna izbira za uporabo v nizkih rastlinjakih in stavbah. ELIOS 240-210 s kabino brez steklene strehe je visok le 2,40 m. To pomeni, da brez težav prevozi vrata z majhnimi višinami.

Veliko dvižne moči.

Več možnosti.

Z največjo dvižno silo 3,2 t na priključnih točkah zadnjega priključka in do 3,2 t na sprednjem priključku ima ELIOS najboljše pogoje za zahtevno vsakodnevno delo.

Mehanska upravljalna stikala za zadnjo prestavo so nameščena blizu voznika in jih je enostavno upravljati. Nastavljiv spodnji omejevalnik zagotavlja, da se po vsakem obračanju na nasipu ponovno doseže želena delovna globina.

Sprednji priključek in sprednja kardanska gred 1.000 ali 540 ECO sta tovarniško vgrajena in tako optimalno integrirana v traktor. Ko je sprednji priključek zložen, je zelo kompakten z majhnim previsom.

Sprednji nakladalnik CLAAS.

Popolno prileganje.

Zlasti pri sprednjih nakladalnikih je povezava s traktorjem zelo pomembna za varno in hitro nakladanje. Zato je bila pravilna integracija priključnih konzol nosilcev v celoten koncept traktorja zelo pomembna že pri razvoju serije ELIOS.

Sprednji nakladalnik CLAAS ELIOS 200 se upravlja s pomočjo PROPILOT, vgrajenega v desno stransko konzolo. Večnamensko enonivojsko upravljanje prek Bowdenovih kablov je bilo razvito posebej za upravljanje čelnega nakladalnika in se je izkazalo pri vsakodnevni uporabi.

Steklena streha omogoča skoraj neomejen pogled na sprednji nakladalnik.

Motor.

Stalna zmogljivost – nizka poraba.

Prostornina 3,6 l poskrbi za nižjo porabo. S kombinacijo uravnoteženega 4-cilindrskega motorja ta teče zelo mirno. Ta omogoča tudi nizko raven hrupa in dolgo življenjsko dobo. Kljub svoji kompaktnosti ELIOS z Visco ventilatorjem in sodobno tehniko vbrizgavanja in izpustov ponuja odlično osnovo za učinkovito kmetijsko gospodarstvo.

ELIOS 200 ima serijsko vgrajen elektronski Common-Rail sistem vbrizgavanja s skupnim vodom in ohranjanja hitrosti vrtljajev, na voljo pa je še dodaten sistem ohranjanja. En sam pritisk na gumb je dovolj za nastavitev želene hitrosti motorja. S pomočjo dveh gumbov lahko hitrost še natančneje nastavite, kar olajšuje predvsem dela na priključni gredi.

Dve izvedbi menjalnika.

Izbira je vaša.

24 prestav ponuja pravo hitrost za vsa opravila. Z najmanjšo hitrostjo 500 m/h pri nazivni hitrosti lahko odlično obvladate tudi posebne površine. Menjalnik TWINSHIFT powershift upravljate preprosto s pritiskom na gumb na prestavni ročici. Vsi menjalniki ELIOS so bili razviti tako, da zagotavljajo nizke izgube moči.

REVERSHIFT za spreminjanje smeri vožnje poskrbi, da lahko skoraj pozabite na pedal sklopke. Tipka za sklopko na prestavni ročici omogoča veliko prednosti pri transportnih delih. Posebej pri delih s sprednjim nakladalnikom omogoča REVERSHIFT mehke menjave smeri.

Hidravlična moč po potrebi.

Naredi pravi pritisk.

V osnovi ima ELIOS 200 dve hidravlični črpalki s skupno zmogljivostjo 87 l/min. Pri tem en hidravlični krog z 27 l/min oskrbuje krmiljenje, drugi s 60 l/min pa zadnje hidravlično dvigalo in krmilne ventile.

Opcijsko so na voljo tri hidravlične črpalke z največjim skupnim pretokom 114 l/min. Prvi krog oskrbuje krmiljenje s pretokom 27 l/min. Drugi krog zagotavlja pretok 27 l/min, ki je namenjen samo za zadnje hidravlično dvigalo. Tretja črpalka s 60 l/min oskrbuje samo hidravlične krmilne ventile, kar omogoča hkratno izvajanje prekrivajočih se postopkov ali uporabo kombinacij priključkov z zelo visokimi hidravličnimi zahtevami. Poleg tega delo pri nizki hitrosti motorja z visoko hidravlično močjo hkrati prihrani dragoceno gorivo.

Udobje.

Za učinkovitejše delo.

Kabina ELIOS 200 združuje ergonomijo in preprostost. Poseben poudarek je bil namenjen logični razporeditvi in ergonomiji pretežno mehanskih upravljalnih elementov. Tudi neizkušeni vozniki se hitro znajdejo in se manj utrudijo.

ELIOS 240-210240

230

220

210

Nazivna moč (ECE R 120)

kW/KM

72/98

67/91

61/83

55/75

Maksimalna moč (ECE R 120)

kW/KM

76/103

68/92

62/85

55/75

Download > RGB (633KB)  |  CMYK (25MB)
schließen
Download > RGB (227KB)  |  CMYK (6.2MB)
schließen
Download > RGB (293KB)  |  CMYK (7.6MB)
schließen
Download > RGB (533KB)  |  CMYK (30MB)
schließen
Download > RGB (124KB)  |  CMYK (9.8MB)
schließen
Download > RGB (155KB)  |  CMYK (12MB)
schließen
Download > RGB (144KB)  |  CMYK (13MB)
schließen
Download > RGB (184KB)  |  CMYK (12MB)
schließen
Download > RGB (108KB)  |  CMYK (10MB)
schließen