AXOS 240-230.

Z vsestranskostjo opravite več.

AXOS 200 je najrobustnejši vsestranski stroj na vaši kmetiji, po kateri se z njim premikate kompaktno in okretno, na polju pa zmogljivo in prijazno do podlage z močnim motorjem in velikimi pnevmatikami. Vse skupaj zagotavlja, da lahko delo opravite hitro in učinkovito – ne glede na to, kaj in koliko dela vas čaka.

AXOS 240-230.

Z vsestranskostjo opravite več.

AXOS 200 je najrobustnejši vsestranski stroj na vaši kmetiji, po kateri se z njim premikate kompaktno in okretno, na polju pa zmogljivo in prijazno do podlage z močnim motorjem in velikimi pnevmatikami. Vse skupaj zagotavlja, da lahko delo opravite hitro in učinkovito – ne glede na to, kaj in koliko dela vas čaka.

Vsestranskost in udobje za boljšo produktivnost.

  • Vsestranskost. Prihranite čas. Zaradi skoraj 2 t koristne obremenitve in 3,35 t dvižne zmogljivosti zadaj lahko uporabljate širša in težja orodja.
  • Udobje. Opravljate učinkovitejše delo. Logična in intuitivna razporeditev upravljalnih elementov vam omogoča enostavno delo.
  • Izvedba. Ste bolj produktivni. Poskočen motor, dobro usklajen večstopenjski menjalnik in visoka hidravlična zmogljivost do 87 l/min ključno pripomorejo k učinkovitosti AXOS 200.
  • Zanesljivost. Pri uporabi se lahko na njih zanesete. Visoko kakovostni sestavni deli vam prinašajo koristi vsak dan uporabe, poleg skrbne izdelave in seveda servis CLAAS, ki vam je vedno na voljo.

Vsestranskost.

Prihranite čas.

Ne glede na področje uporabe AXOS 200 je njegova vsestranskost in okretnost navdušujoča. Na polju lahko izkoristite prednosti 34-palčnih zadnjih koles premera 1,6 m in največje širine 540 mm. Vozite z nižjim tlakom v pnevmatikah in varujte podlago. Poleg tega lahko zaradi velike nosilnosti (skoraj 2 t), uporabljate širše in težje pripomočke.

Pri transportnih in vlečnih delih ste na poti varno in stabilno, za kar poskrbi masa praznega vozila 4,1 t skupaj z optimalno porazdelitvijo teže in dolgo medosno razdaljo. Pri spravilu krme ali opravilih za varovanje rastlin vam visoka oddaljenost od tal olajša vožnjo čez redi in posevke ter delo v naprednih fazah kultur.

Dvigne, kar želite.

Več možnosti uporabe.

S 3,35 t največje dvižne moči na priključnih točkah zadnjega hidravličnega dvigala ima AXOS 200 najboljše pogoje za trd delovni vsakdan. Zadnje hidravlično dvigalo je serijsko na voljo z elektronskim upravljanjem. Voznik lahko v ustreznem meniju na armaturni plošči vedno ohrani pregled nad zadnjim hidravličnim dvigalom.

AXOS 200 ima dodatno na voljo popolnoma integrirano sprednje hidravlično dvigalo z dvižno močjo 3,2 t. Za sprednje hidravlično dvigalo je značilna optimalna integracija in majhna razdalja od sprednje osi in priključnih mest. To se odraža v manjšem previsu s prednjimi utežmi ali prednjo kosilnico in izboljšano vodenje prednjih priključkov. Sprednje hidravlično dvigalo se upravlja z mehansko ali električno krmilno napravo, kar je odvisno od opreme traktorja.

Sprednji nakladalnik CLAAS.

Popolno prileganje.

Zlasti pri sprednjih nakladalnikih je povezava s traktorjem zelo pomembna za varno in hitro nakladanje. Zato je bila pravilna integracija priključnih konzol nosilcev v celoten koncept traktorja zelo pomembna že pri razvoju serije AXOS. Razporeditev konzol daleč zadaj zagotavlja stabilnost pri težkih delih.

Stabilna vijačna povezava konzole sprednjega nakladalnika iz litega jekla visoke trdnosti s polovičnim okvirjem motorja ne omejuje zasuka koles in enostavnega vzdrževanja.

E-PILOT S je idealno elektronsko krmiljenje v kombinaciji z mehanskimi krmilnimi enotami na traktorju. Z njim je na dlani krmiljenje vseh funkcij sprednjega nakladalnika.

Motor.

Stalna zmogljivost – nizka poraba.

Prostornina 3,6 l poskrbi za nižjo porabo. S kombinacijo uravnoteženega 4-cilindrskega motorja ta teče zelo mirno. Ta omogoča tudi nizko raven hrupa in dolgo življenjsko dobo. Kljub svoji kompaktnosti AXOS z Visco ventilatorjem in sodobno tehniko vbrizgavanja in izpustov ponuja odlično osnovo za učinkovito kmetijsko gospodarstvo.

AXOS 200 ima serijsko vgrajen elektronski sistem vbrizgavanja s skupnim vodom in ohranjanja hitrosti vrtljajev, na voljo pa je še dodaten sistem ohranjanja. En sam pritisk na gumb je dovolj za nastavitev želene hitrosti motorja. S pomočjo dveh gumbov lahko hitrost še natančneje nastavite, kar olajšuje predvsem dela na kardanski gredi.

REVERSHIFT in TWINSHIFT.

Uporaba sklopke je stvar preteklosti.

Z menjalnikom REVERSHIFT / TWINSHIFT in 30 prestavami za vožnjo naprej ter 15 prestavami za vzvratno vožnjo ponuja AXOS 200 najboljše razmerje med visoko mehansko učinkovitostjo, enostavnim upravljanjem in zelo udobno vožnjo. Moč se dobro prenaša na kolesa, kar zmanjšuje porabo. Samodejno upravljanje ustvarja naravno izkušnjo vožnje in preprečuje utrujenost v dolgih dneh. Z 10 prestavami v glavnem delovnem področju med 5 in 15 km/h je AXOS vedno dobra rešitev.

Najvišjo hitrost 40 km/h doseže pri samo 1.750 vrt./min. Tako AXOS 200 varčuje z dragocenim gorivom in zmanjša nivo hrupa pri transportu.

Hidravlika.

Naredi pravi pritisk.

Opcijsko so na voljo tri hidravlične črpalke z največjim skupnim pretokom 114 l/min. Prvi krog oskrbuje krmiljenje s pretokom 27 l/min. Drugi krog zagotavlja pretok 27 l/min, ki je namenjen samo za zadnje hidravlično dvigalo. Tretja črpalka s 60 l/min oskrbuje samo hidravlične krmilne ventile, kar omogoča hkratno izvajanje prekrivajočih se postopkov ali uporabo kombinacij priključkov z zelo visokimi hidravličnimi zahtevami. Poleg tega delo pri nizki hitrosti motorja z visoko hidravlično močjo hkrati prihrani dragoceno gorivo.

Dolgoleten razvoj.

Njegova zanesljivost je pomirjujoča.

Za izdelavo izjemnega izdelka ni odločilna le proizvodnja, temveč tudi medsebojno delovanje vseh vgrajenih sestavnih delov. V obratu Rovigo že približno 35 let razvijajo in izdelujejo kompaktne traktorje za vinograde in sadovnjake.

Varnost uporabe šteje.

Visoka kakovost izdelave.

Pri seriji AXOS ne gre samo za dolgotrajno kakovost, temveč predvsem za vaše zadovoljstvo. Od leta 2009 smo tržili že tri generacije in več kot 10.000 traktorjev CLAAS.

Inteligentni proizvodni procesi in brezhiben nadzor kakovosti zagotavljajo izjemno kakovost proizvodnje. Tako vam zagotavljamo, da se lahko na svoj traktor popolnoma zanesete vsako minuto uporabe.

Udobje.

Za učinkovitejše delo.

Logična in intuitivna razporeditev upravljalnih elementov vam omogoča enostavno delo, zato se lahko osredotočite na stroj, vaše delo, vaše rastline ali živali. Za intenzivna in ponavljajoča se opravila so na voljo udobne funkcije, kot so elektronske krmilne ventile in SMART STOP.

AXOS 240-230240

230

Nazivna moč (ECE R 120)

kW/KM

72/98

67/91

Maksimalna moč (ECE R 120)

kW/KM

76/103

68/92

Download > RGB (80KB)  |  CMYK (2.7MB)
schließen
Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen
Download > RGB (661KB)  |  CMYK (23MB)
schließen