Preskok misli.

Traktorji CLAAS Premium s CMATIC.

Ko enkrat preskusiš CMATIC, ni več poti nazaj. Odkrijte vse prednosti brezstopenjskega menjalnika CLAAS.

Naročite ponudbo

Preskok misli.

Traktorji CLAAS Premium s CMATIC.

Ko enkrat preskusiš CMATIC, ni več poti nazaj. Odkrijte vse prednosti brezstopenjskega menjalnika CLAAS.

Naročite ponudbo

Preskok misli se začne s skokom v kabino.

Pozabite vse, kar ste doslej vedeli o brezstopenjskih menjalnikih za traktorje. CMATIC družbe CLAAS bo za vedno spremenil vaše mnenje.

CMATIC poveča vašo učinkovitost, saj stalno in pri vseh načinih uporabe delate z optimalno hitrostjo. Udobje pri vožnji je legendarno, upravljanje pa preprosto. Popolnoma se lahko posvetite svojemu delu in se zanesete na dolgotrajno kakovost menjalnika. To so dobri in razumni razlogi, naslednji pa je prav tako pomemben: vožnja je izredno zabavna tako na cesti kot na polju.

Učinkovitost.

Učinkoviteje, kot si mislite.

S CMATIC boste na poti vedno s pravo hitrostjo in v optimalnem delovanju. Menjalnik pri vseh načinih uporabe zagotavlja pravo zmogljivost, ki jo potrebujete, obenem pa ohranja nizko porabo goriva. To velja tako za počasna negovalna opravila kot za težje obdelave tal, pa tudi za hiter cestni prevoz, ki vam nariše nasmešek na obraz.

CMATIC – učinkovit pri vsakem opravilu in vsaki hitrosti!

Stopi v stik

Trpežnost.

Dolgotrajnejši, kot predvidevate.

Poznamo vaše dvome. S tem brezstopenjskim menjalnikom CMATIC z izjemno življenjsko dobo bodo ti izginili. Njegova brezkompromisno visoka kakovost in trpežnost je bila dokazana v več tisoč preskusnih delovnih urah. S CMATIC se lahko veselite absolutno zanesljive uporabe v vseh pogojih in pri vseh načinih uporabe.

CMATIC – za več tisoč obratovalnih ur!

Stopi v stik

Udobje.

Udobneje, kot pričakujete.

Vnesete ciljno hitrost, CMATIC pa poskrbi za ostalo. Namesto prestavljanja se lahko povsem sproščeno osredotočite na vaše delo. Tudi na pobočju vas ne bo nič več skrbelo z aktivno regulacijo mirovanja med zaustavitvami in speljevanji. Na kratko: pameten menjalnik, ki vas pri vsaki vožnji razbremeni, pomiri in navduši.

Inteligenten menjalnik? CMATIC!

Stopi v stik

Enostavno upravljanje.

Enostavneje, kot si mislite.

Vstopite v kabino, izberete smer vožnje – in gremo. Traktor premikate skoraj izključno s stopalko za plin ali vozno ročico. Uporaba sklopke ni potrebna, zato ne more priti do nepravilne uporabe. Ko ga enkrat preskusite, ni več poti nazaj.

CMATIC – Samo odpeljite!

Stopi v stik

MNENJA

Garry Russell

Pogodbeni izvajalec iz Dumfriesa (Škotska)

"Sem Garry Russell in delam kot pogodbeni izvajalec v mestu Dumfries na jugu Škotske blizu meje z Anglijo. Pri GTR Contracts po vsej državi ponujamo velik spekter storitev na področjih kmetijstva, gozdarstva in gradbeništva. Zato se je treba vse leto zanesti na zanesljive in učinkovite stroje, med katere spada devet novih traktorjev CLAAS, ki jih imamo v svojem voznem parku, pet jih je opremljenih z menjalnikom CMATIC.

Odkar smo nekatere stroje opremili s CMATIC, sta se bistveno izboljšali naša hitrost pri delu in učinkovitost. Ko pade hitrost kardanske gredi, se CMATIC samodejno upočasni in ohrani hitrost ter kakovost dela. V primerjavi s prestavami pod obremenitvijo je upravljanje bistveno boljše, rokovanje pa lažje. Za nas kot izvajalce to predstavlja veliko prednost – vozniki pa se lahko pri tem bolj osredotočijo na dejansko delo."

Łukasz Haase

Kmetovalec iz Barniewic (Poljska)

"Sem Łukasz Haase, kmetovalec v družinskem kmetijskem podjetju, ki na pribl. 2000 hektarih prideluje med drugim pšenico, koruzo, repico in peso. Pri tem so nam v veliko pomoč traktorji CLAAS: na kmetiji je imamo po en traktor XERION 5000, AXION 920 in AXION 810 – in vsi imajo menjalnik CMATIC.

Kaj me najbolj prepriča pri teh strojih? Majhna poraba goriva v kombinaciji z relativno visoko zmogljivostjo. Stroji drugih proizvajalcev, ki jih prav tako uporabljamo, porabijo približno 10 odstotkov več goriva kot traktorji s CMATIC. Za nas je odtehtala ta učinkovitost – predvsem, ker moramo obdelati površino 2000 hektarjev."

Andrew Harris

Kmetovalec iz Oxfordshira (ZK)

"Sem Andrew Harris in delam kot kmetovalec na kmetiji v spokojni vasi Faringdon v Oxfordshiru, oddaljeni dve uri vožnje zahodno od Londona. Potem ko sem se odločil zmanjšati obseg poljedelstva, zdaj obdelujem nekaj več kot 200 hektarov zemlje, na kateri gojim ozimno pšenico, spomladanski in ozimni ječmen ter fižol in laneno seme.

Odločil sem se za model ARION 660 s CMATIC, saj je sistem preprost za upravljanje. Ko ga enkrat nastaviš, motor in menjalnik trajno povezano delujeta. Tako privarčujem z gorivom in delujem veliko učinkoviteje – kar ni ravno nepomembno, saj moramo kot kmetijsko podjetje seveda razmišljati tudi o svoji stopnji dobička."

Krzysztof in Grzegorz Zieliński

Brata kmetovalca iz Głuszynka (Poljska)

"Sva Krzysztof in Grzegorz Zieliński, brata kmetovalca na skupnem posestvu v Głuszynku povsem na severu Poljske v bližini obale Baltskega morja. Na naši kmetiji obdelujemo površino 800 hektarjev, na katerih pridelujemo predvsem repico, pšenico in koruzo. Poleg tega ponujamo še kmetijske storitve, pri čemer so nam v veliko pomoč naši traktorji CLAAS, opremljeni s CMATIC: po en AXION 940, AXION 950, AXION 960 in AXION 810.

Pri vsakdanjem delu nam je zelo pomembna visoka raven udobja, še posebej zato, ker na traktorjih preživimo veliko delovnih ur. Kdor ima podobne zahteve do svojih strojev, ga traktorji z menjalnikom CMATIC ne bodo razočarali: preprosto upravljanje v kombinaciji z izjemno udobno vozniško kabino omogoča prijetno in udobno delo. Poleg tega lahko stroje prilagodljivo uporabljamo za vse vrste dela. Nenazadnje nas je prihranek goriva tako prepričal, da smo se zdaj odločili za štiri stroje s CMATIC."

Matthew Harrison

Kmetovalec iz Blakeneya (ZK)

"Na naši družinski kmetiji v Blakeneyu (Norfolk) na vzhodu Anglije na skupaj 810 hektarih pridelujemo spomladanski ječmen, ozimno pšenico, krompir in sladkorno peso. Poleg tega imamo 50 krav molznic z mladiči – dela nam torej ne zmanjka. Naši trije traktorji CLAAS s CMATIC nas pri tem zanesljivo podpirajo.

Za nas ni bilo dvoma, da bomo izbrali stroje s CMATIC. Naš ARION 660 je odgovoren za levji delež dela s krompirjem, kot je sajenje in žetev. Brezstopenjski menjalnik nam omogoča, da najdemo optimalno ravnotežje med zmogljivostjo in porabo goriva. Zato lahko v enem dnevu obdelamo več hektarjev in pri tem porabimo manj goriva. Po mojem mnenju se z običajnim menjalnikom težko opravi toliko dela in tako učinkovito kot z menjalnikom CMATIC."

Raznolikost modelov CMATIC

Odkrijte najrazličnejše traktorje CMATIC zdaj.

XERION 5000-4200 CMATIC

 • Maks. 462 – 530 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Trac – Vsestranskost prek 400 KM

AXION 900 CMATIC TERRA TRAC

 • Maks. 355 – 445 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Varovanje tal s TERRA TRAC

AXION 900 CMATIC

 • Maks. 325 – 445 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Izjemna vlečna moč

AXION 800 CMATIC

 • Maks. 215 – 295 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Zmogljivi univerzalni talent

ARION 600 CMATIC

 • Maks. 145 – 205 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Kompaktni šestvaljnik

ARION 500 CMATIC

 • Maks. 125 – 165 KM (ECE R 120)
 • Brezstopenjski menjalnik CMATIC
 • Veliki štirivaljnik