Nove zadnje stransko vpete kosilnice DISCO sedaj tudi s kosilnim grebenom MAX CUT.

Vrhunska tehnika v malem formatu.

Zadnje stransko vpete kosilnice serije 100 in 10 DISCO imajo enak visoko profesionalen osrednji del kot veliki kosilni greben MAX CUT.

Nove zadnje stransko vpete kosilnice DISCO sedaj tudi s kosilnim grebenom MAX CUT.

Vrhunska tehnika v malem formatu.

Zadnje stransko vpete kosilnice serije 100 in 10 DISCO imajo enak visoko profesionalen osrednji del kot veliki kosilni greben MAX CUT.

Zadnje kosilnice DISCO s stranskim vpetjem.

Poudarki.

  • MAX CUT za najvišjo kakovost reza
  • Razbremenitev težišča
  • Možnost brez gnetilnika, na voljo gnetilnik z valji ali žbicami
  • Zaščita pred naletom
  • Opozorilne table z osvetlitvijo (opcijsko)
  • Odlagalni voziček (opcijsko)

MAX CUT profesionalna tehnika.

Kosilni greben MAX CUT prepriča z odlično kvaliteto reza in majhnimi stroški vzdrževanja. V zahvalo valovite oblike grebena so lahko kosilni diski ekstremno spredaj. Tako je zagotovljeno veliko prekrivanje, ki pripomore k optimalnemu rezultatu košnje.

Razbremenitev težišča.

Velika razbremenilna vzmet deluje sredinsko nameščena na okvirju stroja. Poleg tega sila vzmeti potuje točno skozi težišče kosilne enote. Z notranjo in zunanjo podporo se sila enakomerno prenese na rezalno napravo.

Majhna vzmet poleg tega prevzame še razbremenitev pogona rezalne naprave. Naša edinstvena razbremenitev težišča zdaj prednosti sredinskega vpetja prinaša tudi na stransko vpete modele.

Zadnje kosilnice s stranskim vpetjem DISCO1Delovna širinaGnetilnik z valjiGnetilnik z žbicamiBrez gnetilnika
DISCO 3603,40 m
DISCO 3203,00 m
DISCO 320 C3,00 m
DISCO 280 C2,60 m
DISCO 280 RC2,60 m
DISCO 240 RC2,20 m
DISCO 323,00
DISCO 282,60 m
DISCO 242,20 m

1 Razpoložljivost modelov je odvisna od države

Priklop in odklop.

Poleg možnosti za različne priključne kategorije in nosilni okvir Quickhitch je sornik levega spodnjega vodila za olajšan priklop nameščen malenkost globlje. Za dodatno udobje pri upravljanju poleg vrtljivega držala priključne gredi poskrbi tudi vgrajeno zaklepanje parkirnega položaja za priključek za luči in hidravlični vod.

Transportni položaj.

Težišče stroja je pomaknjeno še bolj proti sredini za čim bolj uravnoteženo obremenitev zadnjih koles traktorja. Z vgrajenim dvojnim menjalnikom pridobimo ozko transportno širino in prost pogled nazaj.

Mehanska naletna zaščita.

Če zapeljete čez oviro, se takoj aktivira varovalo pred preobremenitvijo in kosilno enoto je mogoče obrniti nazaj. Za nadaljevanje vožnje zadostuje kratka ponastavitev. Poleg tega dodatno streme ščiti zunanji rob kosilnice pred poškodbami.

Domač na pobočjih.

Določeni sestavni deli konstrukcije so bili posebej ojačani za pobočja. Serija DISCO 10 je posebej primerna tudi za košnjo cestnih robov in pobočij pod kotom 45° navzgor.

Popoln dostop.

Obe polovici zaščitne ponjave se lahko udobno zložita navzgor, kar omogoča optimalen dostop za vzdrževalna dela in čiščenje. V primeru poškodbe na zunanjem robu kosilnice je mogoče ponjavo ločeno zamenjati.

Prostorska varčnost.

Za prostorsko varčno skladiščenje je dobavljiv ločen podstavek za skladiščenje, kosilnico pa je mogoče nanj postaviti neposredno s traktorja - brez dodatne podpore.

Najboljša priprava.

Modeli serije DISCO 100 z gnetilnikom so najbolje pripravljeni in seveda opremljeni tudi z rezalno napravo MAX CUT. Z malenkost globlje ležečim levim sornikom spodnjega vodila priklop poteka hitro, z dvigom pod kotom 95° za traktorjem pa ste hitro pripravljeni na uporabo ali transport. Omejevalnik obračanja je za gnetilne stroje vgrajen serijsko. Tudi pri teh modelih je mogoče znižanje števila vrtljajev v lažjih pogojih.

Z uporabo gnetilnika se bistveno skrajša čas sušenja pokošene krme. Glede na vrsto krme vam ponujamo pravi gnetilnik, opremljen z valji ali žbicami.