NOVO: DISCO 1010.

Velike pri delu – majhne pri transportu.

Modela DISCO 1010 TREND in COMFORT vam ponujata veliko delovno širino 9,70 oz. 9,90 m – glede na želeno prekrivanje. Pri tem boste pri CLAAS-u prejeli 9 in tako dva kosilna diska več – za resničnih 3,80 m delovne širne na kosilno enoto.

disco-1010-stage-banner

NOVO: DISCO 1010.

Velike pri delu – majhne pri transportu.

Modela DISCO 1010 TREND in COMFORT vam ponujata veliko delovno širino 9,70 oz. 9,90 m – glede na želeno prekrivanje. Pri tem boste pri CLAAS-u prejeli 9 in tako dva kosilna diska več – za resničnih 3,80 m delovne širne na kosilno enoto.

Odlična zmogljivost košnje – čista moč.

Vseeno za katero kosilnico DISCO za velike površine se odločite – izbira bo vedno prava. Vsem je skupna ena lastnost: zagotavljajo najboljše rezultate košnje zahvaljujoč rezalni napravi MAX CUT. Sami najbolje veste, kakšne zahteve imate glede kosilnice. Ponujamo vam pravi stroj: z ali brez gnetilnika, združevanjem vrst ali potisno vožnjo. Širok nabor različic delovanja zagotavlja, da imate svoj stroj DISCO vedno pod nadzorom – in to na način, ki vam je najljubši.

Kdo stoji za modelom DISCO?

Z veseljem vam predstavljamo nekatere naše sodelavce, ki v naše kosilnice vlagajo srce in dušo. Zaradi njih so naši model DISCO to, kar so.

DISCO 1010 – ker se rezultat košnje začne na poti na njivo.

Cornelia Paul, vodja projekta za DISCO, ve, kaj je pomembno: »Ta edinstveni koncept zlaganja smo razvili namenoma. Vektorsko zlaganje omogoča varen transport tudi največjih delovnih širin v sredini težišča.«

Vaša prednost? Kombinacija je neverjetno okretna in kosilnica skoraj ne zaniha nazaj. Ozke ali poševne poljske vhode prevozite brez težav.

DISCO – ker razvijamo samo tisto, kar razumemo. Stroji iz prakse za prakso.

Matthias Berger že več kot 17 let sodeluje pri razvoju kosilnic DISCO: »Kot testni mehanik in pogodbenik sam uporabljam stroje vsak dan. Zato vem, kako pomembno je intuitivno upravljanje – še posebej v dolgih dneh žetve.«

Vaša prednost? Z inteligentnim enojnim dvigom lahko brez napora kosite katero koli koničasto površino, brez spreminjanja oprijema.

DISCO – ker mora brezhibno delovati od začetka. Stroji za stalno uporabo.

Kot vodja montaže na liniji DISCO Christian Schmidt zagotavlja kakovost že od samega začetka: »Postavljamo temelje za dolgo življenjsko dobo stroja. Sredinski blok, roka in rezalna naprava so najvišje kakovosti in zasnovani za vzdržljivost. Noben stroj ne zapusti naše linije, če ni bil predhodno 100-odstotno temeljito testiran.«

Vaša prednost? Dobite najbolj zanesljivo in vzdržljivo kosilnico na trgu.


Čista delovna moč.

DISCO 1010.

Idealne za transport – kompaktne in blizu traktorja, brez da bi pri zavijanju ogrožali nasproti vozeči promet. Tudi strmejše vhode na polje lahko premagate brez težav. Nagnjen položaj kosilnih enot vam olajša dostop pri pritrjevanju in odklapljanju. Vektorsko zlaganje je realizirano z dodatnim ventilom v cilindru hidravlične zaščite pred trčenjem. Poleg tega so kosilne enote rahlo zasukane navznoter – to vam omogoča najboljši pogled v vzvratnem ogledalu.


Čista moč.

DISCO 9300 in 8500.

To je ključna kompetenca stroja DISCO 9300 TREND z delovno širino 9,10 ali 8,90 m. Ali ravnokar prehajate na kosilnico za velike površine? DISCO 8500 TREND je idealna za to. Navdušuje z enostavnostjo premikanja in pokrivanjem površine s širino košnje 8,30 ali 8,10 m. Srce teh kosilnic je seveda preizkušena rezalna naprava MAX CUT. S funkcijami, kot so komfortna škatla za nože, rdeča oznaka rezil, ki se vrtijo v levo in kosilnih diskov ter barvno kodiranje različnih intervalov mazanja, je celo vzdrževanje zabavno.


Vidljivost v vse smeri zagotovljena.

DISCO DUO.

DISCO 9400 C DUO z delovno širino 9,10 m je najširša kosilnica za traktorje z vzvratno napravo na trgu. Z namestitvijo neposredno pred kabino ima voznik dober pregled nad kosilnimi enotami in posevkom – za maksimalno udobje pri vožnji. Po potrebi lahko kosilnico predelate in poganjate kot sprednjo-zadnjo kombinacijo.


Žetev energije.

DISCO AUTOSWATHER.

Če hitrost kosilne enote pade pod mejo (ki jo je mogoče vnaprej nastaviti), je voznik obveščen z vizualnim in zvočnim opozorilnim signalom. Na ta način lahko neprekinjeno uporabljate polno zmogljivost stroja. S pomočjo senzorja kota lahko shranite želeno višino dviga na ozari. Kotni senzor v kombinaciji z nadzorom hitrosti ščiti pogon pred napakami pri delovanju.


Kosite kot profesionalec.

DISCO BUSINESS.

Z delovno širino do 10,70 m je DISCO 1100 BUSINESS največja kosilnica na trgu. Navdušuje z neprekosljivo zmogljivostjo, inteligentno tehnologijo in priročnim upravljanjem ter je pravi stroj za profesionalno uporabo.

DISCO 1100 BUSINESS je opremljen z gnetilnikom z žbicami ali valji. DISCO 9200 C BUSINESS ima največjo delovno širino 9,10 m in je opremljen z gnetilnikom z valji.


Klasik.

DISCO CONTOUR.

Z dvema različnima širinama (9,10 m/8,90 m ali 8,30 m/8,10 m) DISCO CONTOUR deluje čisto in zanesljivo v vseh pogojih.


Privlačna profesionalna tehnologija je vedno primerna.

DISCO 1100 TREND.

Nova kosilnica je popolna za velike kmetije, ki se zanašajo na lastno mehanizacijo in učinkovitost svojih traktorjev. Z električno krmilno omarico je mogoče vnaprej izbrati različne funkcije, kot je na primer dvig kosilnih enot posamično. Upravlja se udobno iz kabine brez vrvi. Vse ostalo voznik uravnava preko krmilnih ventilov in upravljanja traktorja na ozarah.

Kosilnice za velike površine2, 3Delovna širina1

Potisna vožnja

DISCO 9400 C DUO

9,10/8,90 m

Združevanje vrst

DISCO 9200 C AUTOSWATHER

9,10/8,90 m

Z gnetilnikom

DISCO 1100 C / RC | 9200 C BUSINESS

9,40-10,70 m4 | 9,10 m / 8,90 m

DISCO 9200 C / RC | 8500 C / RC CONTOUR

9,10 m/8,90 m | 8,30 m/8,10 m

Brez gnetilnika

DISCO 1100 TREND

9,40 m–10,70 m4

DISCO 1010 TREND / COMFORT

9,90 m/9,70 m

DISCO 9300 | 8500 TREND

9,10 m/8,90 m | 8,30 m/8,10 m

1 Delovna širina vključno s čelno kosilnico

2 »C« pomeni gnetilnik z žbicami, »RC« pomeni gnetilnik z valji

3 Razpoložljivost modelov je odvisna od države

4 Delovna širina je odvisna od čelne kosilnice