ARION 470-410

Doživite svobodo.

Vsak dan prinaša nove izzive. Veselite se jih, saj vozite traktor, ki vas podpira.

#arion400fan

ARION 470-410

Doživite svobodo.

Vsak dan prinaša nove izzive. Veselite se jih, saj vozite traktor, ki vas podpira.

#arion400fan

Traktorji CLAAS | ARION 470-410.

Svoboda je najboljši argument.

 • Na delovnih površinah lahko vse funkcije upravljate s pritiskom enega gumba (CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT)
 • Lahkotno manevriranje z dinamičnim krmiljenjem
 • S CLAAS GPS PILOT prihranite do 7 % pri obratovalnih stroških, sredstvih za zaščito rastlin in gnojilu
 • Poenostavite dokumentacijo s TELEMATICS
 • Povežite vaš mešani vozni park z DataConnect
 • Delovne naprave s podporo za ISOBUS upravljate s funkcijskimi gumbi in multifunkcijsko ročico
 • Zaradi deljenega pokrova motorja in kabine PANORAMIC imate pregled nad vsemi priključki
 • Prilagodite multifunkcijsko ročico vašim načinom uporabe, da premikanje roke ne bo več potrebno
 • Upravljajte menjalnik brez prestavne ročice in pedala za sklopko
 • Avtomatsko prestavljanje prepustite QUADRACTIV ali HEXACTIV

Še več svobode v ARION 470 / 460.

 • Več moči: 155 oz. 145 KM z dodatnimi 10 KM s CLAAS POWER MANAGEMENT
 • Več vsestranskosti: kompaktne mere in nizko razmerje med močjo in težo 34 kg/KM
 • Več produktivnosti: nosilnost do 3,8 t in zadnje hidravlično dvigalo, ki lahko dvigne do 6 t
 • Več digitalizacije: GPS-krmilni sistemi, ISOBUS in TELEMATICS (opcijsko)

Premium paket udobja s prihrankom 3.000 €*.

 • Več produktivnosti: 6-stopenjski menjalnik brez prekinitve prenosa moči HEXASHIFT in avtomatski menjalnik HEXACTIV
 • Več zabave pri vožnji: tekoča vožnja s funkcijo SMART STOP in tempomatom
 • Več podpore: barvni zaslon CIS in upravljanje na delovnih površinah CSM
 • Več udobja: vzmetena kabina in vzmetena prednja prema PROACTIV


Mnenje strokovnjaka.

Helmut (Olli) Heppe o Premium paketu udobja.

155 ali 145 KM in nizko razmerje med močjo in težo 34 kg/KM! Mojim strankam, ki potrebujejo okreten in zelo zmogljiv traktor, priporočim ARION 470/460.

*Nanaša se na cenik (priporočena maloprodajna cena) naslednjih sestavnih delov. Vse cene vsebujejo DDV. Prihranek velja pri vseh sodelujočih zastopnikih do 30.09.2023 z možnostjo podaljšanja. Slike se lahko razlikujejo od dejanskih strojev in lahko prikazujejo posebno opremo in dodatno opremo, ki ni del ponudbe. Pridržujemo si pravice do napak.

Novi ARION 400:
Tudi vi postanite #arion400fan.

George Chapman
Govedorejec in ovčerejec v Veliki Britaniji
"Delam v fantastičnem okolju in moj poklic me resnično veseli. Imam veliko dela in pri praktično vsakem opravilu se lahko zanesem na ARION."
"Zelo me navdušuje fleksibilnost njegovega menjalnika in pa raznovrstne možnosti uporabe na cesti, na polju ali na kmetiji. S pritiskom gumba lahko povečam moč hidravlike, kar bistveno olajša nakladalna dela ali kidanje gnoja.

Udobje, enostavnost in zanesljivost so izjemnega pomena. Sedež je kot fotelj, poleg tega pa je to moj prvi traktor s TELEMATICS. Nadzorujem lahko porabo goriva, obdelano površino in lokacijo in to vse iz mojega mobilnega telefona! Ta traktor mi bo dobro služil še vrsto let."
Anson MacAuslan
Upravitelj posesti v mestu Caithness (VB)
"Že celo življenje delujem v kmetijstvu. Velika raznovrstnost odgovornosti in sodelovanje z mojo enkratno ekipo me zelo veseli."
"Naš ARION 400 na kmetiji uporabljamo zelo vsestransko: za prevoz živali, krmljenje, čiščenje hlevov, vzdrževanje cest, košnjo resja na hribu. Ta traktor nam pomaga pri vsem, kar potrebujemo. Kogarkoli pri nas vprašaš, vsi cenijo njegovo udobno kabino, odlično preglednost in dobro okretnost pri nakladalnih delih in v ozkih prostorih.

Smo navdušenci nad traktorji ARION, saj ga CLAAS nenehno razvija, čeprav je pri najnovejšem modelu težko verjeti, da je sploh še kaj mogoče izboljšati. A prepričani smo, da bo strokovnjakom CLAAS to uspelo."
Marc
Kmetovalec v Franciji
"Traktor vozim že od svojega 14. leta. ARION nedvomno zmore vse. Uporabljamo ga na praktično vseh področjih, z njim lahko pridem kamor koli, ima pa tudi dovolj moči za velika polja."
"Zelo cenim njegovo udobje in intuitivno upravljanje. Poleg tega je njegova digitalizacija absolutno usklajena z našim preciznim kmetovanjem. Vse to se pozitivno odraža na mojem delu, zato smo natančnejši, učinkovitejši in prihranimo veliko časa.

Največ uporabljam njegove funkcijske tipke na multifunkcijski ročici za programiranje dejavnosti, ki jih traktor istočasno izvaja, kar bistveno olajša uporabo. Prav tako je praktična njegova funkcija SMART STOP in pa seveda kamera, ki prikazuje sliko za traktorjem. Vidim, kaj se dogaja, ne da bi mi bilo treba vsakič obrniti glavo. Na kratko povedano: Zelo sem srečen, da lahko delam s traktorjem ARION."
Helmut (Olli) Heppe
Upravljavec traktorjev pri podjetju CLAAS v Nemčiji
"Vsakomur, ki se zanima za traktor CLAAS, bom z veseljem odgovoril na vsa vprašanja. Traktor ARION 400 poznam od znotraj navzven, saj ga uporabljam na kmetiji moje žene."
"Z njim lahko narediš preprosto vse, je neverjetno vsestranski. Na polju špargljev vsak z njim polaga folije in obdeluje tla s kultivatorjem.

Vse nas navdušujeta tako krmilni sistem kot dobro usklajen menjalnik. Tudi naš starosta vozi ARION-a, pa jih ima 91. Več o enostavnem upravljanju in lahki uporabi ni treba dodati."
Christian Leyer
Kmet v Nemčiji
"Pri mojem delu imam rad, da sem vsak dan lahko v naravi in pri živalih. Našo mlečno kmetijo vodim skupaj s svojim očetom."
"Oba zelo ceniva vsestransko prilagodljivost traktorja ARION. Praktično ni dela, ki ga ne bi mogel narediti z njim na naši kmetiji. Je izredno okreten in čelni nakladalnik se dvigne zelo visoko. Kabina PANORAMIC omogoča super pregled nad nakladanjem slame.

GPS-PILOT uporabljamo vedno pogosteje. S krmilnim sistemom je mogoče predhodno vnesti vozne poti, kar je koristno predvsem pri zgrabljanju. Kljub visoki hitrosti pri zgrabljanju dobi rezalnik za pobiranje raven zgrabek. Zato celotno spravilo silaže poteka brezhibno."
Sandra Wötzl
Vinarka in poljedelka v Avstriji
"Zame poljedelstvo pomeni, da z ljubeznijo in strastjo izdelujem vrhunske produkte. Pri nas na kmetiji in v vinogradu je vsak dan drugačen."
"ARION je moj stalni spremljevalec. Z njim obdelujem naše obdelovalne površine, orjem, kultiviram in poskrbim za prevoz žit in sončnic. Praktično ni stvari, za katero ga ne bi uporabila.

Idealno razmerje zmogljivosti, teže in vlečne moči mi daje dober in varen občutek pri vožnji. Tudi v kabini se zelo dobro počutim. Udobje je vrhunsko tako kot pogled na vse strani, upravljanje pa enostavno in pregledno."
Michael Radauer
Vrtnar in kmet v Avstriji
"Odkar pomnim sem dejaven na naši družinski kmetiji, ki jo je medtem prevzel moj starejši brat Markus. Tako na naši kmetiji kot v podjetju "Radauer Baumpflege Gartengestaltung GmbH" smo vsi pravi navdušenci traktorja ARION 400."
"To ni naš prvi ARION. S tem traktorjem še nismo imeli težav. Vstopiš, se odpelješ in veš, da lahko učinkovito opraviš svoje delo. Pa naj bo to pozimi ali poleti pri mulčenju, stiskanju, nakladanju in transportiranju.

Celoten koncept tega traktorja je preprosto neprekosljiv. Za nas je poleg enostavnega upravljanja in udobne vožnje najpomembnejša usklajenost motorja in menjalnika ter nizko težišče. S tem se pri delu počutimo resnično varno."
Josef Radauer
Kmetovalec v Avstriji
"Obožujem delo s stroji. Pri nas popolnoma upravičim stroške za skrb za drevesa ter sečnjo in krčenje dreves."
"ARION je pravi vsestranski stroj. Pri nas ga uporabljamo na travišču, na primer z balirko in nakladalno prikolico, z njim pa prevažam tudi naprave, les in najrazličnejše tovore. Pogosto ga na pobočju uporabljam skupaj z napravo za mulčenje.

Zelo varen občutek pri delu na strmem pobočju pripisujem dobremu razmerju zmogljivosti, teže in vlečne moči. In seveda dobri preglednosti ter lahkemu upravljanju. Če se človek v svojem stroju dobro počuti, naredi manj napak."
Gábor Steinhauser
Upravljavec traktorjev pri podjetju CLAAS na Madžarskem
"Pri nas se skoraj za vsa dela uporablja ARION 400: delo na polju, transport, setev, žetev, škropljenje. Ta stroj je tako vsestranski."
"Novega ARION-a se že res veselimo, saj je še udobnejši in zmogljivejši. S tem mislim na dinamični motor, ki porabi manj goriva, močno hidravliko in udobno ter prostorno kabino za dolge delovne dni.

Ustreza mi, da me ta traktor ne utesnjuje. ARION ima menjalnik tako dobro usklajen, da lahko z njim opravim praktično vsako delo, razen mogoče najtežjih vlečnih del. A za to je na voljo njegov brat, AXION 900."
Asbjørn Velde
Prodajalec pri podjetju CLAAS na Norveškem
"Traktor ARION ne le prodajam, ampak z njim tudi delam na svoji kmetiji. Naredi vse: od obdelave tal in nalaganja bal do transportiranja krme."
"Ko svoje prijatelje, stranke in kolege povprašam, kaj pričakujejo od novega ARION-a, vedno dobim isti odgovor: upravljanje mora biti enostavno s preglednimi servisnimi stroški in omogočati mora konfiguracijo za posebne potrebe. To ni nobena težava, jim odgovorim.

Ponosen sem na to, da imamo na Norveškem tako dober servis CLAAS. Trgovci so zelo odzivni, mehaniki dobro izšolani, nadomestni deli so na voljo hitro. To je zelo pomembno, in ne samo v času žetve."
Jakob Eskeland
Kmet na Norveškem
"Rad sem kmet in rad proizvajam živila za našo deželo. Svoj traktor potrebujem predvsem za delo s travo in gnojnico."
"Od novega traktorja pričakujem veliko. Mora biti dobro izdelan, udoben za vožnjo in enostaven za upravljanje. Poleg tega so zelo pomembne pnevmatike, ki varujejo moja tla in travno rušo. Novi ARION omogoča vse to.

Kabino PANORAMIC s stekleno streho še posebej obožujem. Ponuja enkraten pogled naprej in navzgor, poleg tega pa lahko med delom uživam v norveškem soncu. Ne, to ni šala. V povprečju uživamo v 3,2 sončnih urah dnevno."

Svobodo vsak definira drugače

Svoboda je za vsakogar drugačen pojem. Za nekoga je to prost pogled na vse strani, za drugega več svobode gibanja z inteligentno nameščenimi upravljalnimi elementi. Nekateri se veselijo, ker jim ni treba več misliti: k edinstvenemu občutku prostora dodajmo še digitalne pametne pomočnike, ki razbremenijo voznika in izboljšajo gospodarnost.

Novi ARION 400 vam daje svobodo, kakor koli jo že pojmujete.

Pustite se navdušiti

Pametni sistemi za pomoč vozniku
Razveselite se in se razbremenite. Upravljanje na delovnih površinah CSM in dinamično krmiljenje vam olajša delo pri vsaki uporabi. Poleg tega vam krmilni sistemi lahko prihranijo do 7 % dizelskega goriva in proizvodnih stroškov.
Inteligentno upravljanje podatkov
Poenostavite svojo dokumentacijo. V portalu CLAAS TELEMATICS lahko upravljate in nadzorujete vaš celoten vozni park strojev. Podatke lahko prikličete kadarkoli in od koderkoli – z DataConnect tudi pri strojih drugih proizvajalcev.
Učinkovita povezljivost
Izboljšajte svoje delovne poteke. Delovne naprave ISOBUS lahko udobno upravljate s funkcijskimi gumbi na multifunkcijski ročici. Priključek preprosto priključite na zadnjem delu in takoj se pojavi v terminalu ISOBUS.
Zelo udobna kabina.
Delajte produktivneje. Za prostorski občutek, ki ga omogoča 360-stopinjski pogled in predvsem pogled navzgor na čelni nakladalnik, so v kabini PANORAMIC na voljo digitalni pomočniki, ki povečajo vašo gospodarnost. Tako udobne multifunkcijske ročice nima noben drug traktor.
Pametni menjalnik
Traktor ARION 400 lahko vozite brez prestavne ročice in pedala za sklopko. S QUADRACTIV ali HEXACTIV je mogoče premikanje kot pri avtomobilu z avtomatskim menjalnikom. Izkoristite nadaljnje prednosti udobnih avtomatskih funkcij, kot sta SMART STOP ali tempomat.

Tudi vi postanite #arion400fan

Download > RGB (1.1MB)  |  CMYK (19.4MB)
Close
Download > RGB (1.1MB)  |  CMYK (7.3MB)
Close
Download > RGB (784KB)  |  CMYK (27.7MB)
Close
Download > RGB (829KB)  |  CMYK (28.3MB)
Close
Download > RGB (796KB)  |  CMYK (28.3MB)
Close
Download > RGB (844KB)  |  CMYK (31.6MB)
Close
Download > RGB (1.7MB)  |  CMYK (35.9MB)
Close
Download > RGB (865KB)  |  CMYK (16.8MB)
Close
Download > RGB (547KB)  |  CMYK (18.2MB)
Close
Download > RGB (553KB)  |  CMYK (19.1MB)
Close
Download > RGB (746KB)  |  CMYK (23.8MB)
Close
Download > RGB (506KB)  |  CMYK (13.9MB)
Close
Download > RGB (702KB)  |  CMYK (23.3MB)
Close
Download > RGB (630KB)  |  CMYK (19.6MB)
Close
Download > RGB (546KB)  |  CMYK (18.8MB)
Close
Download > RGB (587KB)  |  CMYK (22.1MB)
Close
Download > RGB (486KB)  |  CMYK (23.6MB)
Close
Download > RGB (666KB)  |  CMYK (23.4MB)
Close
Download > RGB (452KB)  |  CMYK (14.9MB)
Close
Download > RGB (896KB)  |  CMYK (16.5MB)
Close
Download > RGB (680KB)  |  CMYK (19.6MB)
Close

ARION 470-410.

470460450440430420410
Maksimalna moč (ECE R 120)1kW/KM107/14599/13592/12585/11585/11575/10067/90
Maksimalna moč s sistemom CPM (ECE R 120)1kW/KM114/155107/14599/13592/125

1 Ustreza ISO TR 14396